Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 3rd, 2016 | by fileto

0

Τα ΚΤΕΛ πηγαίνουν στον Ελαιώνα, μέσω Καβάλας

Παρουσία της υφυπουργού Μεταφορών και Δικτύων Μαρίας Χρυσοβελώνη και μέλος των ΑΝΕΛ, η οποία ως φαίνεται δεν είχε κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΚΤΕΛ) στο ρουφ γκάρντεν στο ξενοδοχείο Galaxy της Καβάλας, το πρωί του Σαββάτου.

Η αίθουσα αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει πάνω από 400 άτομα τα οποία ήρθαν στην Καβάλα, με όλη την ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Στην ομιλία της η υφυπουργός κ. Χρυσοβελώνη τόνισε ότι: «Οι σχέσεις του υπουργείου με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ διέπονται από μια αρμονική και αγαστή συνεργασία. Το πνεύμα συνεννόησης και η αμοιβαία κατανόηση των αναγκών και των δύο πλευρών οδηγεί εμπράκτως στην λύση των προβλημάτων που κατά καιρούς ανακύπτουν με γνώμονα και προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Υπό το πνεύμα αυτό, όπως σας δήλωσα και κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχα στο υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων, με το προεδρείο της Ομοσπονδίας σας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, υπουργός κ. Σπιρτζης, η γενική γραμματέας κ. Πέρκα κι εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την διατήρηση αυτής της αποδοτικής συνεργασίας με στόχο την βελτιστοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των υπεραστικών μεταφορών.

Μέχρι και την ανάληψη των καθηκόντων της διακυβέρνησης της χωράς από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, δεν υπήρξε ποτέ, από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ, ένας άρτιος και στοχευμένος στρατηγικός σχεδιασμός για τις μεταφορές. Οι προηγούμενοι υπουργοί των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, περιορίζονταν σε μια συντηρητική και αμιγώς διαχειριστική διοίκηση, η οποία στην καλύτερη περίπτωση ικανοποιούσε διαδικαστικά αιτήματα των εκάστοτε φορέων. Διαιώνιζε όμως τα ουσιαστικά προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη στην όποια προοπτική ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας.

Κατά την διαδικασία αυτήν θα κληθείτε εσείς όπως και όλοι οι φορείς των μεταφορών να καταθέσετε τις προτάσεις σας, ώστε να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε ένα άρτιο δίκτυο συνδυαστικών μεταφορών, το οποίο θα είναι δομημένο με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την συμβατότητα με το περιβάλλον.

Επιπρόσθετα, υψηλής χρηστικότητας έργο το οποίο περιλαμβάνεται στο παραπάνω σχέδιο και σας αφορά άμεσα, είναι αυτό της κατασκευής του κεντρικού σταθμού λεωφορείων (εξωτερικού και εσωτερικού) στην περιοχή του Ελαιώνα.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταστεί εφικτό ένα υγιές τοπίο, στο οποίο θα μπορείτε να εργάζεστε και να αναπτύσσεστε με στόχο την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών μεταφορών στο κοινωνικό σύνολο».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σοφοκλής Φάτσιος, μετά από την ανάγνωση του απολογισμού της διαχειριστικής περιόδου που ψηφίστηκε ομόφωνα από τους παρισταμένους, τόνισε στην ομιλία του και τα εξής: «αν και ήρθαμε σε ρήξη με τον υπουργό Μεταφορών κ. Σπίρτζη, για το ότι δεν δέχθηκε την αύξηση κομίστρου λόγω αύξησης του ΦΠΑ σε γενικές γραμμές είχαμε με το αρμόδιο υπουργείο μια άριστη συνεργασία.

Ο κλάδος μας των υπεραστικών ΚΤΕΛ βρίσκεται σε καλό δρόμο και συνεχώς αναβαθμίζονται οι υπεραστικές συγκοινωνίες στο έργο που παρέχουν.

Η ροή χρηματοδότησης για την μεταφορά μαθητών βρίσκεται σε καλό σημείο ήδη έχουμε εξοφληθεί το 2015 και αυτές τις μέρες θα εισπράξουμε και το πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους. Το ίδιο και με την μεταφορά αθλητών, αναπήρων και πολυτέκνων. Εκείνο που ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι η δωρεάν μεταφορά των ανέργων που καθυστερεί στην υπογραφή της σύμβασης προφανώς λόγω του ότι δεν υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια.

Ξανακερδίσαμε την μεταφορά των στρατιωτικών με παρέμβαση Καμμένου, μια που ο προηγούμενος υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας είχε προλάβει πριν φύγει από το υπουργείο να υπογράψει σύμβαση για την μεταφορά τους με ένα τουριστικό γραφείο, βγάζοντας απ’ έξω τα ΚΤΕΛ. Αυτό επανήλθε με τον νέο υπουργό.

Τέλος κάνουμε αγώνα δρόμου για την μεταφορά του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων από τον Κηφισό στον Ελαιώνα, στην Αθήνα, και θα έχουμε μια οριστική μελέτη μέσα στο επόμενο 5μηνο. Ο προηγούμενος υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης το είχε πάρει ζεστά αλλά έφυγε και το θέμα μπήκε λίγο σε απραξία, αν και ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης το έχει κρίνει ως ώριμο έργο».

Αξίζει να τονίσουμε ότι η ετήσια γενική συνέλευση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, οφείλεται σε πρωτοβουλία του προέδρου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Παναγιώτη Τσεντεμείδη, την οποία αποδέχθηκε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, γι’ αυτό και ο πρόεδρος ήταν συνέχεια με το κινητό στο χέρι ώστε όλα να γίνουν σωστά και η φιλοξενία άριστη.

Τέλος να πούμε ότι σε όλους τους συνέδρους μοιράστηκε τσάντα με τουριστικά φυλλάδια της Καβάλας, κουραμπιέδες και τσουρέκι Νέας Καρβάλης, ενώ στην είσοδο του Galaxy υπήρχαν ελαστικά γνωστής εταιρείας και ένα μίνι μπας δείγμα αλλά και τα σήματα των χορηγών της ετήσιας συνέλευσης των υπεραστικών ΚΤΕΛ.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑