Εκδηλώσεις

Published on April 12th, 2016 | by fileto

0

Μουσική συνάντηση Βαλκανικών διαστάσεων στο Αίγιο

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός  σύλλογος “ΙΩΝΕΣ” διοργανώνει μεγάλη  μουσική εκδήλωση από 14 έως τις 17 Απριλίου  στο Συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και στην πόλη του Αιγίου.

Πρόκειται για το 1Ο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  στο οποίο συμμετέχουν μουσικά σχολεία από την Ελλάδα και τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες.

Στη συνάντηση συμμετέχουν τα μουσικά σχολεία  Πατρών – Βόλου -Αγρινίου-Πειραιά-Δράμας–Σιάτιστας-Λαμίας-Λευκάδας-Καρδίτσας-Κορίνθου-Μυτιλήνης-Άμισσας καθώς και μουσικά σχολεία από το Βουκουρέστι, PLOVIB , ΒΑΡΝΑ, ΤΙΡΑΝΑ-ΒΑΛΙΚΕΣΙΡ,ΣΚΟΠΙΑ  με πάνω από 800 μαθητές και μαθήτριες ,οι οποίοι θα δημιουργήσουν μία φανταστική  μουσική πανδαισία.

Τα σχολεία από την Βαλκανική Χερσόνησο θα παρουσιάσουν την μουσική παράδοση των περιοχών τους, τα  δε  ελληνικά μουσικά σχολεία θα έχουν την ευκαιρία  να δείξουν την μουσική δουλειά που κάνουν ,αλλά και να μεταφέρουν την μουσική μας παιδεία στα βαλκάνια.

Πολύ σημαντικό γεγονός θα είναι και η παρέλαση όλων των μουσικών σχολείων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι στις οδούς Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου – θα καταλήξει στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου – όπου και θα πραγματοποιηθεί μία μικρή  συναυλία από τρία μουσικά σχολεία με φιλαρμονικές.

Η  τελευταία ημέρα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ,όπου στο τέλος ένα πολύ μεγάλο χορωδιακό σχήμα που θα το αποτελούν όλα τα συμμετέχοντα μουσικά σχολεία μαζί με έναν πολύ μεγάλο αριθμό μουσικών οργάνων  και με μαέστρο τον διευθυντή του μουσικού σχολείου Πατρών Σταμάτη Λέκκα θα τραγουδήσουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Tο 1Ο Βαλκανικό φεστιβάλ μουσικών σχολείων τελεί υπό την αιγίδα των:

-Υπουργείο Παιδείας έρευνας και θρησκευμάτων

-Υπουργείο Πολιτισμού

-Ελληνικής Εθνικής επιτροπής για την YNESCO

-Παγκόσμιας οργάνωσης χορού και λαϊκής τέχνης IOV

Συνεργαζόμενοι φορείς

-Περιφερειακή  διεύθυνση εκπαίδευσης Δ. Ελλάδας

-Πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Πατρέων

Η ΕΙΣΟΔΟΣ  EINAI  ΕΛΕΥΘΕΡΗ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑