Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 14th, 2016 | by fileto

0

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Κασιδιάρη

Την Παρασκευή 15/4, ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης «χρυσή αυγή», Ηλίας Κασιδιάρης, επισκέπτεται την πόλη της Καβάλας. Μαζί του ο φασίστας ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συνοδινός (που αποβλήθηκε από πρόσφατη συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου λόγω  «ρητορείας μίσους»). Το πιο αστείο του θέματος είναι… το ίδιο το θέμα της κουβέντας: «Η καταστρατήγηση των πολιτικών ελευθεριών στην Ελλάδα του 2016».

Όχι ότι μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η θεματική της εκδήλωσης. Αυτό που κυρίως μας απασχολεί είναι το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση νομίζει πως μπορεί να στήσει «σκηνικά Χίου» σε περιοχές όπου διαμένουν πρόσφυγες, αυτοχαρακτηρίζοντας τον εαυτό ως δημοκρατική δύναμη. Οι πολιτικές ελευθερίες τις οποίες επικαλείται η χρυσή αυγή,  δεν είναι ανεχτές ούτε από την κοινωνία της πόλης ούτε βέβαια και από ίδιο το σύνταγμα.

Η κοινωνία της Καβάλας δεν ξεχνά τα εγκλήματα της ναζιστικής οργάνωσης. Θυμάται τις επιθέσεις σε πρόσφυγες, σε αλληλέγγυους, σε αγωνιστές. Δεν ξεχνά τις 31 κατηγορίες που βαραίνουν τον υπόδικο υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης. Δεν ξεχνά την παρουσία του στα πρόσφατα επεισόδια στον Πειραιά (εκείνα που τραμπούκος «συναγωνιστής» επιτέθηκε σε τηλεοπτικό συνεργείο).

Η προσφυγική κρίση θεωρείται από τους ακροδεξιούς όλης της Ευρώπης σαν ευκαιρία ανάκαμψης. Η πολιτική τους μαυρίλα, η ακραία και απάνθρωπη προσέγγιση τους, τα εγκλήματα τους, το αίμα που χύθηκε απ’ αυτούς και απ’ τους πολιτικούς τους προγόνους, δεν σηκώνουν καμία περεταίρω αμφισβήτηση. Ο Κασιδιάρης και ο κάθε Κασιδιάρης είναι ανεπιθύμητος στην πόλη που έμπρακτα έδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα την συμπαράσταση της στους πρόσφυγες. Και συνεχίζει να την δείχνει με τον πλέον δυναμικό τρόπο.

Ούτε στην Καβάλα, ούτε πουθενά! Να τους απομονώσουμε!

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, 14/4/2016


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑