Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 20th, 2016 | by fileto

0

Νέα παρτίδα από όστρακα κατασχέθηκε στον Έβρο

Στην κατάσχεση 1.352 κιλών ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση οστράκων προχώρησαν το πρωί της Τρίτης στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 24χρονος, ένας 51χρονος, ένας 55χρονος και ένας ανήλικος.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην παραλία Αρίστειου Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε λέμβος από την οποία διενεργούσαν μεταφόρτωση σε Ι.Χ.Ε όχημα με οδηγό τον 24χρονο, το οποίο θα μετέφερε 66 σάκους με όστρακα συνολικού βάρους χιλίων 1.352 κιλών.

Στη συνέχεια, το Ι.Χ.Ε όχημα οδηγήθηκε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε – διακινούσε την ανωτέρω ποσότητα οστράκων του είδους «αχιβάδα», υπολειπομένων διαστάσεων, με σκοπό την πώληση – εμπορία.

Επιπρόσθετα, το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή του, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών και απαγορεύεται σε όλη την επικράτεια η αλίευση του ανωτέρω είδους οστράκων κατά την παρούσα χρονική περίοδο. Τέλος, τα ως άνω αλιεύματα κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με βεβαίωση του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑