Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 6th, 2016 | by fileto

0

Ερωτηματικά για τον θάνατο της άτυχης φοιτήτριας στη Σόφια

Μια ιστορία η οποία στην αρχή δεν έδειχνε να έχει στοιχεία θρίλερ όσο ανακινείται τόσο και παρουσιάζει σημεία σκοτεινά σε σχέση με τις αιτίες ακαριαίου θανάτου που είχε μια 23χρονη φοιτήτρια της Ιατρικής από τα Λιμενάρια Θάσου, η Σωτηρία Σαλταρή, κατά τις διακοπές της στη Σόφια στο σπίτι του φίλου της Βούλγαρου χορευτή Bozhidar Gugushev.

Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας ζήτησε δική της ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της και αναμένονται τα πορίσματα των εξετάσεων ώστε να βγει ένα τελικό πόρισμα.

Η 23χρονη φοιτήτρια βρέθηκε στη Σόφια στην περίοδο των διακοπών του Πάσχα και φιλοξενήθηκε στο σπίτι του φίλου της.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του 30χρονου Βούλγαρου χορευτή στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης όλα έγιναν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, όταν την στιγμή που έκανε ντους άρχισε να τον χτυπάει το ρεύμα, οπότε η σύντροφός του επιχείρησε να τον τραβήξει. Αποτέλεσμα ήταν να σωθεί ο ίδιος, αλλά το ρεύμα να χτυπήσει θανάσιμα την κοπέλα του.

«Πήγα να κάνω μπάνιο και ξαφνικά νιώθω το ρεύμα να με χτυπά. Άρχισα να ουρλιάζω. Η Ρία με άκουσε και έτρεξε στο μπάνιο, με τράβηξε από το ντους, ενώ είχα μείνει αναίσθητος. Όταν ξύπνησα δεν μπορούσα να αναπνεύσω και πονούσε πολύ το στήθος μου. Νόμιζα ότι ήταν όνειρο. Μου πήρε ώρα να συνειδητοποιήσω ότι δεν ήταν. Την είδα πεσμένη και κατευθείαν άρχισα να της κάνω τεχνητές αναπνοές και καρδιακές μαλάξεις έως ότου φθάσει το ασθενοφόρο, δυστυχώς όμως ήταν αργά. Αν δεν ήταν μέσα στο δωμάτιο, θα ήμουν νεκρός», περιέγραψε ο ίδιος σε Βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Η κοπέλα με καταγωγή από τη Θάσο έμενε στην Αλεξανδρούπολη μόνιμα. Παράλληλα σπούδαζε ιατρική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ η γνωριμία της με τον Βούλγαρο χορευτή έγινε στην Καβάλα όπου ζούσε για αρκετά χρόνια και εργαζόταν ως δάσκαλος χορού στην Καβάλα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑