Εκδηλώσεις

Published on May 6th, 2016 | by fileto

0

Παράσταση για τα μνημεία των Φιλίππων στο αρχαίο θέατρο

Ο δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο διοργανώνει μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση στην οποία περισσότεροι από 300 μαθητές, από γυμνάσια και λύκεια της Καβάλας και της Ξάνθης, θα συμπράξουν μουσικά με τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προώθηση της επίσημης ελληνικής υποψηφιότητας του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων για ένταξή του στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 στις 20.30 το βράδυ το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων θα φιλοξενήσει μια μουσική παράσταση συνοδευόμενη από εικαστικό και δραματουργικό περιεχόμενο, σε σκηνοθεσία της Κόνυ Ζίκου στην οποία συμμετέχουν οι χορωδίες του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, του 2ου Γυμνασίου, του 3ου Γυμνασίου, του 5ου Γυμνασίου, του 7ου Γυμνασίου και του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας.

Η εκδήλωση, με το γενικότερο τίτλο «Δρόμοι Βυζαντινοί», για τη διοργάνωση της οποίας έχουν βοηθήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», περιλαμβάνει μια σειρά βυζαντινών ύμνων, ερμηνευμένων μοναδικά από την Ελληνίδα σοπράνο Σ. Θεοδωρίδου με την ορχήστρα Mobile σε διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη. «Από την κατάνυξη στο θρήνο και από το σκοτάδι στο φως.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑