Άποψη - Γνώμη

Published on May 8th, 2016 | by fileto

0

Ανάλγητοι…

Κρίμα, έστω κι αν υπήρχε μια χαραμάδα να περάσει φως στην απελπισία των Ελλήνων, κι αυτή έσβησε πια όπως και κάθε ελπίδα, ότι ο τόπος αυτός έχει μια σανίδα σωτηρίας να επιπλεύσει.

Επί πλέον τόσο τα κυβερνητικά αριστερά στελέχη όσο και οι συνεργαζόμενοι δεξιοί των ΑΝΕΛ, εμφανίζουν στις δηλώσεις τους μια ατέρμονη αναλγησία, για να κρατήσουν τις θεσούλες τους και την βολή τους.

Κι όλα αυτά λένε για να σώσουν τη χώρα, την στιγμή που όλοι σε εσωτερικό και εξωτερικό είναι βέβαιοι ότι και με τα νέα μέτρα και με το νέο μνημόνιο, σωτηρία δεν υπάρχει.

Μπορεί να έλειπαν οι εικόνες της Βουλής από τα μέσα αποχαύνωσης, αλλά το κανάλι της Βουλής έδειξε το καφενειακού τύπου διάλογο των εθνοπατέρων μας που μόνο πόνο και απέχθεια δημιουργούσε.

Ποια πόλη, ποια χώρα, η άγνωστη θάλασσα μας ταξιδεύει τώρα.

Κρίμα, γιατί ακόμη και ο αρχηγός του κυβερνητικού κόμματος Αλέξης Τσίπρας αφήνει βαρύ αποτύπωμα στην ιστορία μιας χώρας που βίωσε την βία και την απειλή των ξένων φέρνοντας ανατροπές στην δημοκρατική της πορεία, όποτε αυτή η χώρα, αυτός ο τόπος προσπαθούσε να ανασάνει.

Ο Τσίπρας τέλειωσε την αριστερά στην Ελλάδα και πρέπει τώρα μόνο το ΚΚΕ να κάνει προσπάθεια μεγάλη για να πείσει ότι αυτή η πολιτική παράμετρος δεν είναι μια τελειωμένη υπόθεση.

Από τα αλώνια η αριστερά, έστω και γιαλαντζί αριστερά του Σύριζα, πέρασε στα σαλόνια και ποδοπάτησε την ιστορία της, γιατί μπόλιασε πολλά ετερόκλητα στοιχεία και έκανε ένα εκρηκτικό μείγμα κλασικού φιλελευθερισμού με πασοκικές καταβολές, που καταδίκασαν την χώρα σε …μπανανία.

Θυμάμαι τον πρωθυπουργό μας να πηγαίνει την πρώτη μέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση και να καταθέτει ένα λουλούδι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Τι το ήθελες εκείνο το λουλούδι και εκείνη την εικόνα, όταν ήξερες (όπως λέει η Ζωή, όχι βέβαια η Λάσκαρη) ότι το παιχνίδι ήταν πουλημένο κι από πριν ξεπουλημένο.

Αλήθεια πως αισθάνονται όλοι αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια και θα τα έκαναν χαρτοπόλεμο, μετά την χθεσινή τους ντροπή;

Κλεισμένοι σε μια Βουλή προστατευμένοι από σιδερόφραχτες φάλαγγες της αστυνομίας να προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους ότι πράττουν το σωστό;

Κύριοι εκτελέσατε ένα συμβόλαιο θανάτου για όλους τους φτωχούς και μικρομεσαίους αυτής της χώρας. Στείλατε με την ανάταση της χειρός σας τον λαό μας στο πυρ το εξώτερο και στην διαρκή σκλαβιά του.

Αυτό που κάνατε δεν είναι αριστερό. Αυτό είναι ακραίο και ανάλγητο.

Από την άλλη πλευρά ας μην θριαμβολογούν τα στελέχη των περασμένων μνημονίων, που επίσης καταδίκασαν και πούλησαν στεγνά τον Ελληνικό λαό. Μπορεί να κερδίσουν την εξουσία, αλλά θα τους βαρύνει πάντα ο τρόπος με τον οποίο θέλησαν να κοροϊδέψουν τον κόσμο που τους πίστεψε.

Βλέπω ορισμένους μέσα στη Βουλή να επιχαίρουν για το γεγονός ότι τα στελέχη του Σύριζα μπήκαν στο μνημονιακό κλάμπ.

Αυτά τα κάνουν τα παιδάκια που θέλουν να τσαντίσουν τα άλλα παιδάκια ότι το παιχνίδι τους είναι το καλύτερο, στην παιδική χαρά όπου χαριεντίζονται.

Καλό είναι να σοβαρευτούν, γιατί ο ελληνικός λαός είναι σε τέτοια φάση που θα ρίξει το φάσκελο εκεί που δεν το περιμένετε.

Να ξαναγυρίσουμε στους πρωταγωνιστές των αριστερών μνημονίων οι οποίοι με το ΝΑΙ τους υπέγραψαν ότι δεν υπέγραφαν εκείνοι που στέλνονταν στα ξερονήσια και δεν υπέγραφαν γιατί είχαν έναν αριστερό …εγωισμό!

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε στις μέρες μας όπου το χρήμα και η εξουσία είναι σανίδα σωτηρίας για όσους δεν θα μπορούσαν να αντέξουν την καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια Έλληνες.

Οι μέρες είναι ακόμα μετρημένες, η ιστορία θα φανεί αμείλικτη στο πρόσωπο του κάθε ανάλγητου πολιτικού που θα εξαργυρώσει την όποια μορφή εξουσίας του.

Πολιτικός χρόνος δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και χρόνος για πειράματα και ατέρμονη διαχείριση της εξουσίας.

Το καντήλι σβήνει και η χώρα απειλείται από παντού.

Το εμπόριο ελπίδας είναι σκάρτο εμπόρευμα και από δω και πέρα όποιος παίξει και χαρίζει παστίλιες για τον πόνο του άλλου κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ακόμη και επικίνδυνος.

Ένας δρόμος υπάρχει πέραν της αναλγησίας. Η εξύψωση για της τιμωρίας ή η οδός διαφυγής.

Αν δεν το πάρουν σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει κίνδυνος να σκορπίσουν σαν την πεταλούδα …στη φωτιά!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑