Εκδηλώσεις

Published on May 14th, 2016 | by fileto

0

Εκδήλωση στο μουσείο Καβάλας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της διεθνούς ημέρας μουσείων, που φέτος έχει ως θέμα: «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Καβάλας, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας και η θέση του στη σημερινή ζωή της πόλης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, ώρα 19:30, και περιλαμβάνει:

– Παρουσίαση posters με προτάσεις από μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Καβάλας και συζήτηση στρογγυλής τράπεζας σχετική με το θέμα του εορτασμού.

– Προβολή της ταινίας μικρού μήκους: «Από το 356 π.Χ…. έως το μέλλον: ένα μικρό οδοιπορικό στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων», 6ο Γυμνάσιο Καβάλας, δραματουργία-σενάριο-σκηνοθεσία: Όλγα Μάμαλη.

– Μουσική παράσταση από ομάδα μαθητών υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Χρύσανθου Γιαννικόπουλου.

– Καλλιτεχνικός φωτισμός των εξωτερικών όψεων του μουσείου.

Η 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως διεθνής ημέρα μουσείων, αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα, που αφορά στα μουσεία, ή στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το 2016, η διεθνής ημέρα μουσείων έχει ως θέμα: «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία». Τα μουσεία είναι άμεσα συνδεδεμένα με το τοπίο που τα περιβάλλει. Κύρια αποστολή τους, είναι η διατήρηση και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, είτε αυτή βρίσκεται μέσα στο κτιριακό κέλυφος του μουσείου, είτε έξω από αυτό. Θα πρέπει, λοιπόν, παρέχοντας τεχνογνωσία, να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο ευρύτερο περιβάλλον συνδιαμορφώνοντας το πολιτιστικό τοπίο, ώστε να αποτελέσουν δυναμικά κέντρα πολιτισμού. Τη διεθνή ημέρα μουσείων, η είσοδος είναι ελεύθερη στα δημόσια μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑