Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 25th, 2016 | by fileto

0

Σε Νυμφαία και Δροσερό παράνομος καπνός

Συνελήφθησαν χθες (24-5-2016), στο Δροσερό Ξάνθης και το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας Ξάνθης και Κομοτηνής, ένας 32χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαπές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 47 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί λαθρεμπορίας, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στο Δροσερό Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 32χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν 70 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι τις ίδιας ημέρας, οι δράστιδες επιβαίνουσες σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής εντόπισαν στο εσωτερικό του οχήματος μια (1) νάιλον συσκευασία με καπνό, βάρους 1 κιλού, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα λαθραίου καπνού και τα πακέτα τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Ξάνθης και Κομοτηνής.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑