Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 1st, 2016 | by fileto

0

Παπάς ρήμαξε ναούς επί 19 χρόνια σε Ιωάννινα και Καβάλα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κλοπές από δύο (2) Ιερούς Ναούς και μία (1) Ιερά Μονή, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα 1997 – αρχές του 2016, στους νομούς Καβάλας και Ιωαννίνων.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 34χρονου ημεδαπού, ιερέα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, υπεξαίρεση και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο 34χρονος, το παραπάνω χρονικό διάστημα, αφαίρεσε από δύο (2) Ιερούς Ναούς, στο νομό Καβάλας και μία (1) Ιερά Μονή, στο νομό Ιωαννίνων, συνολικά:

  • 15 ξύλινες εικόνες Αγίων
  • αποτμήματα λειψάνων Αγίων
  • 1 Ιερό Ευαγγέλιο
  • πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες του 34χρονου και μία αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, καθώς επίσης 1 Ιερό Ευαγγέλιο, 1 ξύλινη εικόνα και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους δικαιούχους του, ενώ 1 Ιερό Ευαγγέλιο, 6 ξύλινες εικόνες Αγίων και 13 εκκλησιαστικά αντικείμενα, απεστάλησαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

φωτο: αρχείο


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • WordPress › Error

    There has been a critical error on this website.

    Learn more about troubleshooting WordPress.