Εκδηλώσεις

Published on June 7th, 2016 | by fileto

0

Λίμνη των Κύκνων σε Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη

Το Russian Ballet Theatre περιοδεύει το φετινό καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, με το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό της περιφέρειας να απολαύσει μία διεθνών προδιαγραφών παραγωγή.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τη «Λίμνη των Κύκνων» -σε διαφορετικές εκδοχές και από διάφορα κορυφαία σχήματα του εξωτερικού– στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η ελληνική περιφέρεια ωστόσο πάντα έμενε παραπονεμένη. Φέτος το καλοκαίρι το Russian Ballet Theatre τολμά μία περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας με το πιο πολυσυζητημένο έργο του παγκόσμιου κλασικού χορού, τη «Λίμνη των Κύκνων».

Μετά τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η ωραιότερη ιστορία αγάπης, όπως την εμπνεύστηκαν οι συντελεστές ενός από τα πλέον αναγνωρισμένα συγκροτήματα χορού της Ρωσίας, θα παρουσιαστεί και στην Καβάλα στις 13 Ιουλίου, αλλά και σε άλλες πόλεις της ΑΜ-Θ όπως Κομοτηνή (14/7) και Αλεξανδρούπολη (15/7).

Το Russian Ballet Theatre ιδρύθηκε το 2000 και από τότε έχει παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία παραστάσεις του χρυσού αιώνα του ρωσικού μπαλέτου. Η «Λίμνη των κύκνων», «Η ωραία κοιμωμένη», ο «Καρυοθραύστης», η «Ζιζέλ», ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», ο «Δον Κιχώτης» έχουν παρουσιαστεί από το συγκρότημα, το οποίο συνεργάζεται με επιφανείς καλλιτέχνες διαφόρων ομάδων, μεταξύ αυτών και των Θεάτρων Μπολσόι, Μαρίνσκι και Στανισλάβσκι.

Οι Έλληνες θεατές της περιφέρειας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για πρώτη φορά στην πόλη τους ένα τόσο σημαντικό διεθνές συγκρότημα μέσα από ένα μπαλέτο υψηλών προδιαγραφών με όχημα μία ιστορία που δεν θα πάψει ποτέ να συγκινεί και να συναρπάζει.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑