Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 9th, 2016 | by fileto

0

Πουλάει ο Καμμένος στρατόπεδα και αεροδρόμια

Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τέθηκε στην ημερήσια διάταξη χθες από τον υπουργό Πάνο Καμμένο, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Μάλιστα, το ύψος της αντικειμενικής αξίας των προς αξιοποίηση ακινήτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 34 δισ. ευρώ. Η αξιοποίηση αυτής της περιουσίας, θα πραγματοποιηθεί με την παραχώρησή της στους ενδιαφερόμενους επενδυτές από 50 μέχρι 99 έτη, με ετήσιο τίμημα 5% επί του προαναφερόμενου ποσού, γεγονός που συνεπάγεται ετήσια έσοδα άνω του 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς.

Ανάμεσα σε αυτά τα ακίνητα, αρκετά είναι κατάλληλα για τουριστικές επενδύσεις, και υπολογίζονται σε συνολικώς 25. Τα ακίνητα αυτά ανήκουν στα ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Αμύνης), ΤΕΣ (Ταμείο Εθνικού Στόλου) και ΤΑΑ (Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας). Στον κατάλογο περιλαμβάνονται νησιά, αγροτεμάχια, στρατόπεδα,ακίνητα και αεροδρόμια.

Νησιά

Στα νησιά περιλαμβάνονται οι νήσοι Φλέβες και Φλεβοπούλα και η νήσος Πρασονήσι στη Ρόδο

Αγροτεμάχια

Δύο αγροτεμάχια υπάρχουν στην Πέρδικα και στον Τούρλο Αιγίνης, καθώς επίσης και το στρατόπεδο «Μπετεινάκη» στο Ηράκλειο.

Κληροδοτήματα

Δύο κληροδοτήματα (διαμερίσματα) στην Αθήνα (Ακαδημίας 31) και στη Θεσσαλονίκη (Ζυμαράκη).

Στρατόπεδα

Αρκετά ακίνητα θεωρούνται κατάλληλα για αξιοποίηση μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), και αυπολογίζονται σε 11, τα οποία ανήκουν όλα στο ΤΕΘΑ.

Η «Έκταση Εθνικά Κειμήλια» στον Διόνυσο, τα στρατόπεδα «Λιόση» στα Νέα Λιόσια, «Ρόκα» στη Μάνδρα Αττικής, «Δογάνη» στο Κιλκίς, «Φουφά» στην Πτολεμαΐδα, «Γιαννόπουλου» στα Θερμά Σερρών, «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο κ.α. . Να σημειωθεί ότι σε αρκετά από αυτά ήδη φιλοξενούνται καταυλισμοί προσφύγων (π.χ. Κουτσόχερο κ.α.)

Αεροδρόμια

Σημαντική είναι η προίκα του ΥΕΘΑ και σε αεροδρόμια και αεροπορικές εγκαταστάσεις, συνολικώς 13, που διαχειρίζεται το ΓΕΑ.

Μεταξύ αυτών τα Αεροδρόμια Αγρίνιου (νέο και παλαιό), Αμυγδαλεώνα Καβάλας, Λαμίας, Κομοτηνής, Λευκοχώματος Σπάρτης, Τριόδου Μεσσηνίας, Λέχαιου Κορινθίας, Άργους, στρατόπεδο 3ης Μοίρας «Νίκη» στο Κατσιμίδι Αφιδνών, στρατόπεδο πρώην 2ο ΑΚΕΠ στην Εύβοια.

Πηγή:www.dimokratiki.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑