Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 11th, 2016 | by fileto

0

Η Θράκη δεν είναι ικανοποιημένη από τον νέο Αναπτυξιακό

«Η Θράκη βρίσκεται στην ανώτερη θέση κινήτρων που θα μπορούσε να βρεθεί με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο που ψηφίστηκε επί της Αρχής στην Βουλή των Ελλήνων. Ωστόσο δεν είναι εκείνος ο δυνατός Αναπτυξιακός που θα θέλαμε για μια εκτίναξη από την ύφεση των 7 ετών, αλλά είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να προσφέρει στην παρούσα στιγμή το κράτος».

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Νίκος Αγγελίδης, αναφερόμενος στο θέμα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Ο κ. Αγγελίδης κάλεσε την κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε θέματα μείωσης κόστους μεταφοράς, έγκαιρης καταβολής των ενισχύσεων, καθώς αυτά ήταν οι κύριοι λόγοι που δεν απέδωσαν, όσο θα μπορούσαν οι παλαιότεροι Αναπτυξιακοί Νόμοι, όταν και οι επιχορηγήσεις ήταν πολύ πιο γενναιόδωρες.

«Με μπροστάρη το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε θέματα Καινοτομίας και Πληροφορικής, αλλά και το νέο Ινστιτούτο Έρευνας Αγροδιατροφικού τομέα, που δρομολογεί το Επιμελητήριο μαζί με το Δήμο Κομοτηνής, προκειμένου να δίδονται επιστημονικά οι κατευθύνσεις στον δυναμικό Αγροτικό τομέα της περιοχής, κλάδοι που ενισχύονται ιδιαίτερα από τον νέο Αναπτυξιακό. Επίσης, την ενίσχυση των υποδομών στον Τουρισμό, προκειμένου να συγκρατείται εδώ λίγο περισσότερο το μεγάλο τουριστικό ρεύμα από τον κάθετο άξονα που συνδέει την Βουλγαρία και την Ελλάδα στην Κομοτηνή, την διασύνδεση των παραλιών της Θράκης, μπορούμε να ελπίζουμε πως κάτι μπορεί να αλλάξει και να προχωρήσουμε κυρίως ως πολίτες αυτής της περιοχής», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Αγγελίδης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑