Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 16th, 2016 | by fileto

0

Εγκαίνια με διαμαρτυρίες για τις πλωτές εξέδρες στην Καβάλα

Με την παρουσία χορωδίας των Φίλων της Μουσικής Καβάλας, με πιάνο τον Θεόδωρο Κατάκαλο και τους εργαζόμενους στα Λιμάσματα πάνω σε μια από τις πλωτές εξέδρες να φωνάζουν συνθήματα πάνω στις ομιλίες των επισήμων, το σκηνικό της τελετής παράδοσης στον ΟΛΚ από τον περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Γιώργο Παυλίδη και τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο ήταν σουρεαλιστικό χθες το βράδυ.

Με φόντο την φωτισμένη παλιά πόλη και τα σκάφη να κόβουν βόλτες με τα πληρώματά τους, αλλά και με σύσσωμη την ηγεσία του τόπου, παλιούς και νέους κοινοβουλευτικούς, αυτοδιοικητικούς και στελέχη του Λιμένα Καβάλας η εκδήλωση ήταν εντυπωσιακή αλλά συγχρόνως και ενδεικτική του δυναμισμού που διαθέτει σαν θεσμός η Περιφέρεια.

Παρών και ο κυβερνήτης του Αβέρωφ, όλοι οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες εκτός του Έβρου, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες σύσωμοι, η δήμαρχος Καβάλας, ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης, οι βουλευτές Τ. Εμμανουηλίδης και Κ. Μορφίδης οι παλιότεροι διατελέσαντες πρόεδροι στο λιμάνι, πρώην δήμαρχοι, ο πρώην νομάρχης Θεόδωρος Καλλιοντζής που επί των ημερών του ξεκίνησε το έργο αυτό, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πλήθος παραγόντων από ναυταθλητικά σωματεία της πόλης και πρόεδροι συλλόγων.

Μετά την τελετή αγιασμού τον λόγο πήρε ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης που κάνοντας μια αναδρομή στην πορεία του έργου υπενθύμισε την συμβολή της περιφέρειας στην αποπεράτωση όχι μόνο του έργου των πλωτών εξεδρών, αλλά και του λιμενοβραχίονα που θωρακίστηκε, αναφέροντας και όλους εκείνους που συνέβαλαν στο έργο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης αλλά και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑