Εκδηλώσεις

Published on June 28th, 2016 | by fileto

0

Η Προεδρική Φρουρά της Δήμητρας Χατζηαδάμ

Η Καβαλιώτισσα φωτογράφος Δήμητρα Χατζηαδάμ μας έφερε στην Καβάλα και άνοιξε διάπλατα τα άδυτα και την περηφάνια που νοιώθουμε για τους τσολιάδες μας στον Άγνωστο Στρατιώτη να την εκφράσουμε μέσα από τον φακό της.

Με τον εύγλωττο τίτλο «Εύζωνες. Οι φύλακες των αφανών» η φωτογράφος έφερε στην πόλη μας και στην αίθουσα του ισογείου της Δημοτικής Καπναποθήκης μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές πόζες της εργασίας που έχει κάνει πάνω στην καθημερινότητα των ανδρών της Προεδρικής Φρουράς.

Πρόκειται για μια σειρά φωτογραφιών που έχει κάνει κατά καιρούς και την παρουσίασε ολοκληρωμένη στην Αθήνα το 2013.

Η ίδια η φωτογράφος φανερά συγκινημένη χθες στα εγκαίνια της έκθεσης ξενάγησε όχι μόνο την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, που χάθηκε μέσα στα ντερέκια που ήρθαν και τίμησαν την φωτογράφο τους, τα παιδιά της Καβάλας που πέρασαν από την Προεδρική Φρουρά, αλλά και όσους βρέθηκαν στην παρουσίασή της.

Μόνο με λόγια περηφάνιας μπορείς να μιλήσεις για τα δίμετρα παλικάρια τα οποία επιλέγονται για να αποτελέσουν την πιο δυνατή εικόνα για την Ελλάδα που ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου μια και όπως είπε η ίδια «υπάρχει αρρώστια στους τουρίστες για τους Ευζώνους της Πλατείας Συντάγματος που ακοίμητοι φρουροί φρουρούν με τιμή και καμάρι τους αφανείς ήρωες, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η φωτογράφος χαρακτηρίζει τους Ευζώνους το δυνατό brand name της Ελλάδας, υπάρχει μεταξύ τους αλληλεγγύη και είναι αξιοθαύμαστοι ακόμη και στην προσωπική τους ζωή.

Η όλη εργασία θα αποτυπωθεί σε ειδικό άλμπουμ προσεχώς και στην έκθεση πέρα από το φωτογραφικό υλικό θα υπάρχει ηχητικό από παραγγέλματα, βηματισμός, προετοιμασία ένδυσης και φυσικά θα υπάρχει και η παρουσία ανδρών που υπηρέτησαν στην Προεδρική Φρουρά.

Η ίδια επέλεξε μερικές από τις 13.000 φωτογραφίες που έχει τραβήξει πάνω στο θέμα και τις παρουσιάζει από χθες Δευτέρα 27 Ιουνίου στην Δημοτική Καπναποθήκη της Καβάλας, στην πλατεία Καπνεργάτη και μέχρι και τις 2 Ιουλίου ενώ οι ώρες λειτουργίας θα είναι Δευτέρα και Τετάρτη από τις 10:00-14:00 και τις υπόλοιπες ημέρες 10:00-14:00 και 19:00-21:30. Κυριακή κλειστά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑