Άποψη - Γνώμη

Published on July 10th, 2016 | by fileto

0

Θα φουντάρουμε στη θάλασσα παππού Αριστοφάνη

Καθημερινές ιστορίες τρέλας και ..κορδέλας κατά την συμπαθή Αννίτα ζούμε τον τελευταίο καιρό, καθώς τα ψέματα τελειώσαν, οι μάσκες έπεσαν και όλοι πια είναι γνωστά πρόσωπα στο τσίρκο Ελλίνικο!

Η χώρα της φαιδράς, η οποία σήμερα σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό με τα γεμιστά και το πλέξιμο Φωτίου αριθμεί 700.000 άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και στοιβάζεται στα ΚΕΠ φτώχειας για να εισπράξει 200 ευρώ τον μήνα για να ζήσει, στην ίδια αυτή χώρα που την σκιαγράφησε ο μεγάλος Αριστοφάνης με τα πιο ζωντανά χρώματα η κυβέρνηση ασχολείται με τον εκλογικό νόμο.

Πάνω από 111 σύμβουλοι του Μαξίμου με όλο το άλλο επιτελείο του Παναγιώτη Κουρουμπλή και ποιος ξέρει πόσα άλλα επιτελεία καλοκαιριάτικα και για αποπροσανατολισμό ασχολούνται με την αριθμητική της Βουλής.

Μετά το «όχι» από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι η κυβέρνηση ξεκίνησε την επιχείρηση προσέγγισης βουλευτών των δύο κομμάτων.

Οι παρεμβάσεις στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου είχαν αποτέλεσμα στην περίπτωση της ΔΗΜΑΡ, που αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση της από το Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, απλά θα πούμε ναι σε μία πάγια θέση του δικού μας πολιτικού χώρου» διευκρινίζει, πάντως, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στη συνέχεια οι επιτελείς του πρωθυπουργού έβαλαν στο στόχαστρο τους βουλευτές του Σταύρου Θεοδωράκη που προέρχονται από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς. Τον Σπύρο Κουβέλη, τον Γρηγόρη Ψαριανό, τον Σπύρο Δανέλλη και την Κατερίνα Μάρκου. «Όλοι τους συμμετείχαν στην ομόφωνη απόφαση του κόμματος που διαμόρφωσε τη δική του πρόταση» επισημαίνουν οι συνεργάτες του επικεφαλής του Ποταμιού.

Οι τρεις πρώτοι έκαναν και δημόσιες δηλώσεις ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν την κυβερνητική πρόταση με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κλίμα για τις προθέσεις της κυρίας Μάρκου.

Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση δε πρέπει απλά να «σπάσει» τις κοινοβουλευτικές ομάδες της αντιπολίτευσης, αλλά να στηριχθεί και στις ψήφους της Χρυσής Αυγής που έχει πει ότι θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Η αριθμητική της απλής αναλογικής (μέχρι στιγμής) έχει ως εξής:

«ΝΑΙ»: ΣΥΡΙΖΑ 144 συν ΑΝΕΛ 9 συν Ένωση Κεντρώων 9 συν Νικολόπουλος συν Θεοχαρόπουλος ίσον 164. Συν ΚΚΕ 15 (μετά την αλλαγή Κουρουμπλή) ίσον 179 «ΝΑΙ».

«ΟΧΙ»: ΝΔ 75 συν ΠΑΣΟΚ 15 συν Ποτάμι 10 συν Θεοχάρης συν Γρηγοράκος ίσον 102 «ΌΧΙ»

«ΘΑ ΔΟΥΜΕ»: H Χρυσή Αυγή 18 (έχει αφήσει ανοικτό και το «ΝΑΙ» και το «ΌΧΙ»). Οπότε το «ΝΑΙ» μπορεί να φθάσει 197 και το «ΌΧΙ» στο 120 αντίστοιχα.

«ΠΑΡΩΝ»: Στάθης Παναγούλης

Οποία σοβαρότης σε μια χώρα όπου το χρέος έχει φτάσει στο ταβάνι και οι εντολές πια για είσπραξη ακόμη και με αυτοθυσία είναι μοναδικό φαινόμενο.

Τι εννοώ; Για διαβάστε αυτή την είδηση!

«Την εφοριακό με τα μάτια της, είδε την περασμένη Παρασκευή μια Κινέζα η οποία βρίσκονταν στην παραλία της Τσαμπίκας, στην ανατολική πλευρά της Ρόδου και ασκούσε καθήκοντα… μασέρ, με το αζημίωτο σε δεκάδες λουόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της  εφημερίδας «ΡΟΔΙΑΚΗ» στην περιοχή έφθασε, μικτό κλιμάκιο αστυνομικών και εφοριακών προκειμένου να πραγματοποιήσουν συντονισμένους ελέγχους. Αμέσως μόλις η Κινέζα είδε τους εφοριακούς με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε ελέγχους, άρχισε να τρέχει μέσα στους λουόμενους για να μην την σταματήσουν.

Αστυνομικοί και εφοριακοί άρχισαν να την καταδιώκουν και τότε, προτίμησε να πέσει στη θάλασσα με τα ρούχα προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή της.

Η Κινέζα έμεινε σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τη στεριά και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνούνταν να βγει από τη θάλασσα.

Οι αστυνομικοί δεν είχαν αρμοδιότητα να την συλλάβουν εντός των υδάτων (έπρεπε να κληθεί το λιμενικό) και τότε η εφοριακός που φορούσε το μαγιό της, (καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι εφοριακοί παριστάνουν και τους τουρίστες προκειμένου να πραγματοποιήσουν εξειδικευμένους ελέγχους) έβγαλε γρήγορα τα ρούχα της, βούτηξε στη θάλασσα και κολύμπησε μέχρι το σημείο που βρίσκονταν η Κινέζα, υποχρεώνοντάς την έτσι να βγει στη στεριά.

Όπως δήλωσαν μιλώντας στη «Ροδιακή» αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το όλο περιστατικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, η Κινέζα μασέρ δεν αντιστάθηκε. Με αργό ρυθμό η εφοριακός έβγαλε στη στεριά την Κινέζα και αμέσως οι αστυνομικοί την συνέλαβαν, ενώ οι εφοριακοί επέβαλαν σε βάρος της, το πρόστιμο που προβλέπεται.

Βέβαια οι Θασίτες δεν εκπλήσσονται γιατί έζησαν πέρσι μια τέτοια εμπειρία στη Σαλιάρα!

Που είσαι Αριστοφάνη να δεις τα παιδιά της Αστραπής!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), διατάχθηκαν 30.000 προληπτικοί  ελέγχοι από τις ΔΟΥ και μεγάλο αριθμό στοχευμένων ελέγχων σε όλη την επικράτεια, με ιδιαίτερη έμφαση σε τουριστικές περιοχές, αλλά και σε κλάδους ή επιχειρήσεις που παρουσιάζουν υψηλή παραβατικότητα (εστιατόρια, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης, χώροι δεξιώσεων κλπ), το διάστημα που διανύουμε.

Οι έλεγχοι λέει θα πραγματοποιούνται ολόκληρο το 24ωρο, συμπεριλαμβανομένων του Σαββάτου και της Κυριακής, μια και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για τη διενέργεια τους προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οπότε θα γεμίσει το αστυνομικό δελτίο από ειδήσεις όπως η προηγούμενη, με μπητσμπαράδες να κυνηγούν τους ελεγκτές, με μαύρο προσωπικό να κρύβεται μέσα στα ψυγεία και με φοροφυγάδες να πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν.

Αθάνατη Ελλάδα γεια σου με τα ωραία ..καλιαρντά σου!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑