Εκδηλώσεις

Published on July 12th, 2016 | by fileto

0

Ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης παρουσίασε το έργο στους πατριώτες του

Μια ατέλειωτη περιπλάνηση ανθρώπων υπάρχει στα βιβλία του συγγραφέα με καταγωγή από το Παλαιοχώρι Καβάλας Θεόδωρου Γρηγοριάδη που μας έχει χαρίσει μεγάλα ταξίδια μέσα από τους ήρωες των βιβλίων του, ακόμη και κοντινά μέχρι το Παγγαίο, τα Τενάγη και την Τούζλα.

Από το πρώτο του μυθιστόρημα «Κρυμμένοι Άνθρωποι» με αναζητήσεις στα ορεινά Πομακοχώρια της Θράκης μέχρι και το τελευταίο ο Γρηγοριάδης διαρκώς ψάχνει να βρει γιατί οι άνθρωποι έχουν την τάση να αλλάζουν ρόλους και να πορεύονται σε μια ζήση γήινη με περίεργες αναζητήσεις.

Μέσα από την Αλούζα, τον Ναύτη, τον χορευτή, τον δερβίση, το Παρτάλι, τους χάρτες, τον ξεχασμένο άγγελο των Φιλίππων και την μεθόρια ζωή, ο Θοδωρής σαν ένας ταξιδιώτης όχι εκδρομέας αλλά με σκοπό ανακαλύπτει τις απίθανες πτυχές των ηρώων του και τους τοποθετεί στη δική του πινακοθήκη.

Βέβαια σταθερά των μυθιστορημάτων του δεν θα μπορούσε να μην είναι ο έρωτας, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων.

Όπως έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του: «Προέρχομαι από τη λογοτεχνία και όχι από την τηλεόραση. Το άγχος μου κάθε φορά έχει να κάνει με την ίδια τη γλώσσα, η ερωτική ιστορία είναι ένα δευτερεύον πράγμα, προκύπτει έτσι κι αλλιώς. Πάντως αυτό που έλεγαν κάποιοι ως τώρα, ότι η αναγνώστρια του ροζ βιβλίου κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα μεταπηδήσει στον Φίλιπ Ροθ ή στον Ρίτσαρντ Φορντ, ή σε έναν αντίστοιχης αξίας Έλληνα συγγραφέα, τελείωσε, αυτό τελείωσε. Δεν γίνεται! Είναι περισσότερες οι πιθανότητες μια αναγνώστρια αυτών που σας προανέφερα να μεταπηδήσει στην άλλη όχθη, τη ροζ, και να εγκατασταθεί εκεί μονίμως».

Το βράδυ της Δευτέρας μεταξύ μερικών φίλων των βιβλίων του με οργάνωση από τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας με την βοήθεια του συγγραφέα Κοσμά Χαρπαντίδη και του Βασίλη Τσίμα, γιατρού και μέλους της Λέσχης Ανάγνωσης του Μορφωτικού Τομέα του Σ.Φ.Γ.Τ. ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης έκανε μια συνολική παρουσίαση του συγγραφικού του έργου και είπε πολλά πράγματα και εμπειρίες από την συγγραφή των βιβλίων του.

Στην εκδήλωση βοήθησε και ο εκδοτικός οίκος Πατάκη, ενώ παραβρέθηκαν εκτός του Νίκου Καμπουρίδη που προτίμησε τις πίσω θέσεις, ο Θοδωρής Γκόνης και ο Διαμαντής Αξιώτης, αλλά και πολλοί γνωστοί και φίλοι του συγγραφέα και της λογοτεχνίας από όλο το νομό Καβάλας, για να τον τιμήσουν για την μέχρι τώρα προσφορά του.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑