Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 18th, 2016 | by fileto

0

Χάος στα ΚΕΠ με τις αιτήσεις για το εγγυημένο εισόδημα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων ΠΟΣΕ- ΚΕΠ εξέδωσε ανακοίνωση όπου μιλά για φιάσκο με το νέο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σήμερα πρώτη ημέρα αιτήσεων στα ΚΕΠ

Η ΠΟΣΕ ΚΕΠ καταγγέλλει ότι «εγκαίρως προφορικά και εγγράφως είχε προειδοποιήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στην ανάθεση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στα ΚΕΠ. Συγκεκριμένα, ενημερώσαμε όλη την πολιτική ιεραρχία που εμπλέκεται με τη διεύθυνση και λειτουργία των ΚΕΠ και κατ’ επέκταση τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Βερναρδάκη ότι επέρχεται δυσβάστακτη επιβάρυνση με την ένταξη του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στην ήδη υπερφορτωμένη υπηρεσία μας».

«Παρά τις προειδοποιήσεις, σήμερα, Πέμπτη, «κυριάρχησε το χάος. Κανένα ΚΕΠ της χώρας που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα δεν μπόρεσε να ανοίξει τη σχετική εφαρμογή λόγω αδυναμίας του πληροφορικού συστήματος» τονίζει η Ομοσπονδία.

«Για ύστατη φορά στέλνουμε ενημέρωση προς πάσα κατεύθυνση και κατά παντός υπευθύνου ότι δεν θα αφήσουμε την υπηρεσία και τους συναδέλφους μας να γίνουν έρμαιο σε καμιά πολιτική σκοπιμότητα» αναφέρεται και οι εργαζόμενοι απαιτούν «να αναζητηθούν πολιτικές ή διοικητικές ευθύνες με πειθαρχικές προεκτάσεις για το φιάσκο την ημέρα έναρξης του προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η συγκεκριμένη υπόθεση από τα ΚΕΠ, όπως αυτή είναι διαδικαστικά και τεχνικά δοσμένη δημιουργώντας λειτουργικά ρήγματα στην υπηρεσία εις βάρος της συνολικότερης λειτουργίας της» και προειδοποιούν ότι «θα προστατέψουμε το θεσμό και τους εργαζόμενους σε αυτόν, σύμφωνα με τον θεσμικό μας ρόλο και τα πλαίσια του νόμου» ολοκληρώνει η ΠΟΣΕ – ΚΕΠ στην ανακοίνωση της.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑