Uncategorized

Published on July 21st, 2016 | by fileto

0

Στην Καβάλα περιμένοντας το άσυλο οι 8 Τούρκοι “πραξικοπηματίες”

Με ελικόπτερο επέστρεψαν στην Καβάλα, εφόσον με το ίδιο μέσον μετακινήθηκαν χθες το πρωί οι 8 συλληφθέντες 7 στρατιωτικοί και ένας πολίτης, εφόσον χθες δικαζόταν στην Αλεξανδρούπολη για την παράνομη είσοδό τους στην Ελλάδα το βράδυ του πραξικοπήματος.

Έτσι χθες την πόρτα του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης πέρασαν οι «8» Τούρκοι «πραξικοπηματίες» που έφτασαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Κατά την άφιξη των 8 στο δικαστήριο δεν έλειψαν τα επεισόδια, αφού μια διάσημη τρανσέξουαλ άρχισε να φωνάζει συνθήματα και να αποδοκιμάζει έντονα τους Τούρκους στρατιωτικούς.

Στα χέρια της κρατούσε την τουρκική σημαία, με τις αστυνομικές Αρχές να την απομακρύνουν από το χώρο και να μην την αφήνουν να πλησιάσει τους Τούρκους κατηγορούμενους.

Τελικά μετά από μια τυπική διαδικασία η απόφαση του δικαστηρίου για την κατηγορία της παράνομης εισόδου των αξιωματικών στη χώρα, είναι ένοχοι.

Το μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης επέβαλε την ποινή κράτησης δύο μηνών με αναστολή στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι στην απολογία τους υποστήριξαν ότι δεν είχαν ενεργό ρόλο στο πραξικόπημα που έλαβε χώρα στην Τουρκία και ότι κινδύνεψε η ζωή τους.

Το ίδιο δικαστήριο τους απάλλαξε από το αδίκημα της παράνομης πτήσης  στον ελληνικό χώρο.

Διατάχθηκε η διοικητική κράτησή τους μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για χορήγηση ασύλου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ένας Τούρκος δικηγόρος καταφέρθηκε εναντίον τους και διατάχθηκε η προσαγωγή του.

Έτσι οι συλληφθέντες γύρισαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, η οποία έχει κατεβάσει όλα τα ρολά και φυλάσσεται από παντού, και περιμένουν τώρα την απόφαση της Ύπατης Αρμοστείας για χορήγηση ασύλου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑