Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 22nd, 2016 | by fileto

0

Από Καβάλα σε Αθήνα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Με μια επιχείρηση η οποία έγινε με άκρα μυστικότητα και με πολλές κινήσεις αποπροσανατολισμού, τελικά βρέθηκαν στην Αθήνα από το μεσημέρι της Παρασκευής οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, ενώ η χώρα τους, τους κατηγορεί για συμμετοχή στο πραξικόπημα.

Αυτή είναι η δεύτερη μετακίνησή τους από την αστυνομία για λόγους ασφαλείας. Πρώτη φορά, την περασμένη Τρίτη, είχαν μεταφερθεί με ελικόπτερο από τις Φέρες Εβρου στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας. Σήμερα, οδηγήθηκαν σε κτίριο της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Δυτικής Αττικής, στο Ολυμπιακό Χωριό.

Η δικηγόρος Μένια Πολυχρόνη, μια εκ των τριών συνηγόρων των οκτώ στρατιωτικών, λέει ότι δεν είχε ενημερωθεί γι αυτή τη μεταγωγή. Όπως λέει, το έμαθε σήμερα, όταν προσπάθησε να τους επισκεφθεί στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας.

Όπως φαίνεται, η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στα κεντρικά της Υπηρεσίας Ασύλου, στην Κατεχάκη.

Μέχρι πρότινος, ήταν γνωστό ότι την εξέταση των αιτημάτων θα αναλάμβαναν χειριστές της Υπηρεσίας στο Περιφερειακό Γραφείο Έβρου.

Οι συνεντεύξεις ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑