Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 4th, 2016 | by fileto

0

Πέταξαν τα παράνομα όστρακα στην Εγνατία

Χίλια εννιακόσια πέντε κιλά (1.905 kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος των οποίων υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από την Ειδική Ομάδα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ν. Ροδόπης, για τον εντοπισμό Ε.Ι.Χ. οχήματος στην περιοχή επί της Εγνατίας Οδού στο ύψος της »Διώνης», από το οποίο 38χρονος ξεφόρτωσε είκοσι (20) σάκους με όστρακα του είδους »κυδώνι», βάρους τετρακοσίων εξήντα εννέα κιλών (469 kg), καθώς και δεκαεννέα (19) σάκους με όστρακα του είδους »αχιβάδα», βάρους τριακοσίων είκοσι κιλών (320 kg), τους οποίους τοποθέτησε στο πρανές.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε δεύτερο Ε.Ι.Χ. όχημα σταθμευμένο σε παρακείμενη περιοχή πλησίον της Γέφυρας Στρίμνης, σημείο όπου αργότερα μετέβη τρίτο Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 49χρονο και συνοδηγό έναν 36χρονο, καθώς επίσης και το πρώτο Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό τον 38χρονο.

Ανωτέρω άνδρες ξεφόρτωσαν από το δεύτερο όχημα πενήντα τέσσερις (54) σάκους με όστρακα του είδους »αχιβάδα», βάρους χιλίων εκατόν δεκαέξι κιλών (1.116 kg), τους οποίους εγκατέλειψαν στο έδαφος.

Ακολούθως, τα εν λόγω οχήματα απομακρύνθηκαν με κατεύθυνση την Κομοτηνή, ενώ τα δύο ακινητοποιήθηκαν από την Ειδική Ομάδα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ν. Ροδόπης και το ένα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο. Ανωτέρω οχήματα καθώς και οι σάκοι με τα όστρακα, μεταφέρθηκαν στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για τη διενέργεια ελέγχου και επισταμένης ζύγισης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι τρεις (03) άνδρες – οδηγοί για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία οστράκων, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος των οποίων υπολειπομένων διαστάσεων, ενώ κατασχέθηκαν τα τρία (03) Ε.Ι.Χ. οχήματα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα των οστράκων.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑