Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 11th, 2016 | by fileto

0

Η περιφέρεια ΑΜ-Θ εξοπλίζει με αυτοκίνητα την ΕΛΑΣ

Η αγορά οχημάτων και η ανάπτυξη δράσεων Οδικής Ασφάλειας εξασφαλίζεται μέσω του προγράμματος «ΕΣΠΑ 2014-2020».

Η ενεργοποίηση των διαδικασιών για την αξιοποίηση κονδυλίων από τα συγχρηματοδοτούμενα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έγινε πραγματικότητα μετά από σειρά ενεργειών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη συνεργασία του με τις περιφέρειες της χώρας.

Στη βάση αυτή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προώθησε Σχέδια Διακήρυξης για δράσεις Οδικής Ασφάλειας, διαφύλαξης του Περιβάλλοντος και Αποδοτικότητας των Πόρων στις δεκατρείς Περιφέρειες της επικράτειας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη έχουν αποσταλεί Σχέδια, για την εξασφάλιση:

· 1.050 τροχοφόρων οχήματων παντός τύπου για δράσεις Οδικής Ασφάλειας, συνολικού προϋπολογισμού 25.609.000 ευρώ

· 231 τροχοφόρων συνολικού προϋπολογισμού 7.468.000 ευρώ.

Μέχρι σήμερα, οι ενέργειες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οδήγησαν σε θετικές εξελίξεις.

 

Αναλυτικά:

– την 26-05-2016 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εξέδωσε την 2226 Πρόσκληση για Υποβολή Προτάσεων για δράσεις Ενεργητικής Οδικής Ασφάλειας, που αντιστοιχούν σε ποσό ύψους 2.031.000 ευρώ.

Έπειτα από διαρκή επικοινωνία με τις υπόλοιπες Διαχειριστικές Αρχές Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της χώρας αναμένεται, το αμέσως επόμενο διάστημα, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις.

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκαν οι συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη και υπηρεσιακών παραγόντων τόσο με Περιφερειάρχες, όσο και με στελέχη των εν δυνάμει χρηματοδοτικών Οργανισμών του Ε.Σ.Π.Α., ώστε να συμπεριληφθούν επιλέξιμα προγράμματα για να ικανοποιηθούν ανάγκες των Αστυνομικών Περιφερειακών Διευθύνσεων, ιδιαίτερα σε ότι αφορά σε δράσεις για την Οδική Ασφάλεια και τη προστασία του Περιβάλλοντος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑