Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 25th, 2016 | by fileto

0

Καθημερινά λαθρομετανάστες από τον Έβρο

Με πλαστική βάρκα εισήλθαν παράνομα στη χώρα, μέσω του ποταμού Έβρου, 12 μετανάστες υπήκοοι Πακιστάν. Ο εντοπισμός και η σύλληψη των μεταναστών και των δύο 35χρονων ομοεθνών τους, οι οποίοι φέρονται να έχουν το ρόλο του διακινητή, επετεύχθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο διακινητών συμπεριλαμβάνεται και το αδίκημα της απείθειας, καθώς επιχείρησαν ανεπιτυχώς να τραπούν σε φυγή προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Παράλληλα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης δύο διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 21 μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα, στη Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο Βούλγαροι, ηλικίας 47 και 27 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, 21 μη νόμιμους μετανάστες.

Δεκατρείς από τους διακινούμενους ήταν Πακιστανοί, τέσσερις Αφγανοί και τέσσερις Ιρακινοί. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 27χρονο να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε άλλο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 47χρονος και με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, 21 μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, με βουλγάρικες πινακίδες και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 27χρονος οδηγός του ενός, το ακινητοποίησε, ενώ ο 47χρονος, δε συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο δράστης εισήλθε σε αγροτική περιοχή, όπου το όχημα προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο 47χρονος τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη σε παρακείμενο αγρό.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 47χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, 21 μη νόμιμους μετανάστες. Από την πρόσκρουση τραυματίσθηκαν ελαφρά δύο μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Επισημαίνεται, ότι ο 47χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα καθώς επίσης για κλοπή, πλαστογραφία και αντίσταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑