Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 27th, 2016 | by fileto

0

Βούλγαρος απατεώνας ηλικιωμένων συνελήφθη στην Χαλκιδική

Εξιχνιάστηκαν πολυάριθμες περιπτώσεις απάτης και απόπειρες απάτης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, που έγιναν το τελευταίο 10ημερο σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου και του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Καλλικράτειας, συνελήφθη χθες (26-8-2016) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής, ένας 34χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Από την αναλυτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου, διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας διακριτούς ρόλους, προέβαιναν συστηματικά στην εξαπάτηση ηλικιωμένων, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης.

Συγκεκριμένα τηλεφωνούσαν σε σταθερό τηλέφωνο σε σπίτια ηλικιωμένων και προσποιούμενοι είτε το παιδί τους, είτε ακόμα και τον αστυνομικό, προσπαθούσαν να πείσουν τους ηλικιωμένους ότι δήθεν το παιδί τους προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ανήλικου και για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες απαιτούνταν άμεσα μεγάλο χρηματικό ποσό, που έφτανε μέχρι και τις 80.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε χθες (26-8-2016) το βράδυ ο 34χρονος τη στιγμή που παραλάμβανε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ από γυναίκα που νωρίτερα της είχαν τηλεφωνήσει, εφαρμόζοντας ακριβώς την ίδια μεθοδολογία και απαιτώντας αρχικά το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ.

Από την μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται σε ακόμα 1 περίπτωση απάτης, όπου κατάφεραν να αφαιρέσουν κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ, καθώς και σε 12 απόπειρες απάτης όπου απαίτησαν συνολικά χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 390.000 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, καθώς και την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής .


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑