Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 8th, 2016 | by fileto

0

Λαμπάκης εναντίον Μαρκόπουλου, γαλάζιες κόντρες

«Πυρ και μανία» είναι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Αιτία, οι … πιεστικές προσπάθειες του αντιπεριφερειάρχη, σύμφωνα με την καταγγελία του δημάρχου, προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργο Παυλίδη, προκειμένου να είναι η Καβάλα μία από τις δύο πόλεις που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω πρόγραμμα διεκδικούν Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα. Οι δύο πόλεις που θα επιλεγούν θα λάβουν 8,6 εκ ευρώ η καθεμία για υλοποίηση έργων. Οι προτάσεις θα κατατεθούν μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου στην περιφέρεια και αφού αξιολογηθούν θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Η πρόταση του δήμου Αλεξανδρούπολης περιλαμβάνει παρεμβάσεις στην παραλιακή, στις αποθήκες του ΟΣΕ, στα γήπεδα μπάσκετ και τένις, στους ποδηλατόδρομους κτλ.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το μεσημέρι της Τρίτης, ο κ. Μαρκόπουλος, όπως τον ενημέρωσε ο ίδιος ο κ. Παυλίδης, χρησιμοποίησε αθέμιτο ανταγωνισμό για να ενταχθεί η Καβάλα στο πρόγραμμα, μία προσπάθεια που, όπως είπε, απεκρούσθη από τον περιφερειάρχη.

«Είναι απίθανα άσχημο ένας θεσμικός να χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους», είπε ο κ. Λαμπάκης, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η πρόταση της Αλεξανδρούπολης θα είναι μία από τις δύο που θα εγκριθούν για χρηματοδότηση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑