Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 16th, 2016 | by fileto

0

Μία πορεία κηδεία στο κέντρο της Καβάλας

Με ένα φέρετρο το οποίο σκέπαζε μια φωτογραφία της λιπασματοβιομηχανίας και τέσσερις εργαζόμενοι απολυμένοι από το εργοστάσιο λιπασμάτων να το έχουν στους ώμους τους ξεκίνησε χθες βράδυ στις 7:30 από το Αμφιθέατρο του διοικητηρίου της Περιφέρειας Καβάλας μια μεγάλη πομπή.

Πάνω από 500 άτομα εργαζόμενοι μέλη του Σωματείου της ELFE, απολυμένοι και απεργοί, μέλη των οικογενειών τους, εργαζόμενοι από το σωματείο των πετρελαίων της Kavala Oil, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών σωματείων, ο Θέμης Καλπακίδης, ο Βαγγέλης Παππάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης κ.α.

Η πορεία μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας Ερ. Σταυρού, Βενιζέλου, Πλατεία, Ομονοίας και όλοι κρατούσαν στα χέρια τους κεριά και φωτογραφίες του Λαυρεντιάδη.

Τα συνθήματα γνωστά που ακούγονται όλο αυτό το διάστημα και η προσπάθεια μια, να βρεθεί από την κυβέρνηση μια λύση για τους εργαζόμενους που έχουν χάσει την δουλειά τους, αλλά όλοι μαζί να ξαναγυρίσουν στις θέσεις τους.

Βέβαια απουσίαζαν από την ιδιότυπη αυτή πορεία εκπρόσωποι από το κυβερνητικό στρατόπεδο που θα έπρεπε να είναι στην κεφαλή της πορείας – κηδείας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑