Εκδηλώσεις

Published on September 23rd, 2016 | by fileto

0

Πολύς και εκλεκτός κόσμος στην έκθεση του Στράτου Καλαφάτη

«Άθως / Τα χρώματα της πίστης» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Καβαλιώτη καλλιτέχνη της φωτογραφίας, αυτής της μοναδικής τέχνης που από μόνη της είναι ένα ταξίδι.

Ίσως γι’ αυτό και χθες το βράδυ που έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης οι γυναίκες περίσσευαν γιατί έτσι τους δινόταν η ευκαιρία να ζήσουν μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Στράτου Καλαφάτη το μεγαλείο των εικόνων που χαρίζει στον επισκέπτη το Άγιον Όρος που είναι τόσο κοντά μας, αλλά για τις γυναίκες τόσο …μακριά.

Εκεί ήταν χθες ο πατέρας του Στράτου και η οικογένειά του, άνθρωποι της φωτογραφίας όπως ο Αχιλλέας Σαββόπουλος επίσης με την οικογένειά του σύσσωμη, αυτοδιοικητικοί, καλλιτέχνες, Καβαλιώτες και άνθρωποι που αγαπούν και επισκέπτονται το Όρος και γυναίκες, πολλές γυναίκες.

Εκεί ο Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος μετά συζύγου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Κωστής Σιμιτσής, ο Αθανάσιος Αθανασίου πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας, ο ψυχολόγος Μηνάς Νιτσόπουλος, ο Γρηγόρης Χρηστίδης, ο Θέμης Κελέκης, οι αντιδήμαρχοι Κορίνα Χιώτη Πρασσά και Ηλίας Καλανταρίδης, ο πρ. βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, η Ευαγγελία Δρακονάκη και άλλοι πολλοί.

Με όμορφα λόγια μίλησαν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και οι δεκάδες φίλοι του Στράτου και της τέχνης της φωτογραφίας που βρέθηκαν χθες στην δημοτική Καπναποθήκη.

Πάντως είναι μια μοναδική έκθεση που όταν την περιδιαβαίνεις νομίζεις πως έχεις πάρει ένα κρυφό μονοπάτι του Αγίου Όρους που κάθε στροφή του σου επιφυλλάσει μια εικόνα που σε γοητεύει, με βάζει στο πνεύμα του Όρους, σε γνωρίζει με χώρους και τους ανθρώπους του.

Άλλωστε αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές για τον φακό του Στράτου Καλαφάτη που έχει αποτυπώσει ένα μαγικό ταξίδι με τα …χρώματα της πίστης!

 

Info:

Η φωτογραφική έκθεση: «ΑΘΩΣ – ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου και είναι ανοιχτή πρωί και απόγευμα. Την συστήνουμε ανεπιφύλακτα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑