Εκδηλώσεις

Published on October 13th, 2016 | by fileto

0

27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής στην Καβάλα

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Νοσηλευτών Χειρουργείου (ΣΥ.Δ.ΝΟ.Χ.) επέλεξε να διεξαχθεί για φέτος το 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής ΣΥ.Δ.ΝΟ.Χ. από χθες 13 έως τις 16 Οκτωβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα.

Θέματα του συνεδρίου είναι η Περιεγχειρητική Νοσηλευτική Διεργασία – Μελέτες Περιπτώσεων, Περιεγχειρητική Αναισθησιολογική Νοσηλευτική– Μελέτες Περιπτώσεων, Ευπαθείς ομάδες Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής φροντίδας, Σύγχρονα  δεδομένα στην Κεντρική Αποστείρωση-Αναβάθμιση, Νέες  Τεχνολογίες και σύγχρονες εφαρμογές, Λοιμώξεις Περιεγχειρητικού πεδίου-μέτρα πρόληψης κι αντιμετώπισης, Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας-Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, Οργάνωση και Διοίκηση – Ποιότητα, Πρωτόκολλα-οδηγίες σε εθνικό-διεθνές επίπεδο, Εκπαίδευση – Επικοινωνία, Μεθοδολογία έρευνας στην Περιεγχειρητική Νοσηλευτική, Νομικά – Δεοντολογικά και Βιοηθικά Θέματα, Κοινωνικές διαστάσεις στην Περιεγχειρητική Νοσηλευτική.

Όπως τόνισαν οι σύνεδροι επέλεξαν την Καβάλα για το συνέδριό τους γιατί είναι μια πόλη πλούσια σε ιστορία που ένωσε την Ανατολή με τη Δύση και αποτέλεσε ένα κομβικό σημείο επικοινωνίας λαών και πολιτισμών. Στη σύγχρονη Ελληνική ιστορία εξυμνήθηκε για το υψηλό εθνικό φρόνημα, που επέδειξε κατά την περίοδο του Μακεδονικού αγώνα. Μια πόλη που έχει να επιδείξει πολλούς επιστήμονες και πνευματικούς ανθρώπους.

Παράλληλα ο πρόεδρος του συνεδρίου Ι. Κουτελέκος, ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής Κ. Καρακώστας και η πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής Ε. Κουτίνου, ανέφεραν στις ομιλίες τους ότι: «σε αυτή την ιστορική πόλη με τη φυσική ομορφιά λαμβάνει χώρα το ετήσιο Πανελλήνιο συνέδριό μας, αγκαλιάζοντας όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε τόσα χρόνια και μας συντροφεύετε επιστημονικά και συναδελφικά σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Σκοπός του συνεδρίου μας είναι να σας παρέχουμε

σύγχρονη και τεκμηριωμένη γνώση στο ευρύ φάσμα δράσης της Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής. Το επιστημονικό πρόγραμμα πλαισιώνεται από ενδιαφέρουσες ειδικές διαλέξεις, ερευνητικές εργασίες, στρογγυλά τραπέζια, κλινικά φροντιστήρια και διαδραστικές συνεδρίες που καλύπτουν τις ανάγκες που αναδύονται κατά την καθημερινή κλινική άσκηση του επαγγέλματος μας, ως Περιεγχειρητικοί Νοσηλευτές.

Οι προκλήσεις στην εποχή μας είναι πολλές, γι’ αυτό σας ευχαριστούμε που δραστηριοποιηθήκατε, θέτοντας τους εαυτούς σας ενεργά μέλη της επιστημονικής κοινότητας της Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής, που εκπροσωπεί ο ΣΥ.Δ.ΝΟ.Χ. Η συμβολή και η συμμετοχή σας με επιστημονικές εργασίες σε καινοτόμα θέματα που άπτονται του γνωστικού σας αντικειμένου, σίγουρα έχουν να προσφέρουν σε όλους μας. Η επιτυχία του συνεδρίου μας ολοκληρώνεται και ενδυναμώνεται μόνο με τη δική σας ενεργή παρουσία. Αναμένουμε να πραγματοποιήσουμε για ακόμη μια φορά ένα επιτυχημένο κι ενδιαφέρον Επιστημονικό Συνέδριο, που έχει ήδη καθιερωθεί όχι μόνο στη δική μας συνείδηση, αλλά και χαίρει καταξίωσης από τον ευρύτερο χώρο υπηρεσιών υγείας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑