Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 14th, 2016 | by fileto

0

Σκηνές αστυνομικής ταινίας στο κέντρο της Ξάνθης

Εικόνες…Σικάγο με πυροβολισμούς στον αέρα και άγριο κυνηγητό στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, εξελίχτηκαν το βράδυ της Πέμπτης ευτυχώς χωρίς τραυματίες και θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα αυτοκίνητο να μεταφέρει λαθρομετανάστες, προσπάθησαν να το ακινητοποιήσουν όταν ο οδηγός του (σ.σ Μάλλον Βούλγαρος όπως λένε οι αρχές, όπως λένε οι αρχές αφού το αυτοκίνητο είχε Βουλγάρικες πινακίδες…), δεν σταμάτησε και τελικά στο κέντρο της πόλης ενώπιον μάλιστα και πολλών διερχόμενων πολιτών, εξελίχτηκαν κυριολεκτικά σκηνές φαρ ουέσ με τους αστυνομικούς να πυροβολούν στον αέρα για να εκφοβίζουν το δράστη.

Τελικά ο οδηγός εγκατέλειψε την BMW που οδηγούσε, άνοιξε την πόρτα και “εξαφανίστηκε” απο τον πεζόδρομο προς τη Βόγδου και τα γύρω δρομάκια, χωρίς να μπορέσουν να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί που τον κυνήγησαν.

Στο όχημα εντοπίστηκαν 9 στυνολικά άτομα λαθρομετανάστες (σ.σ. οι δυο στο πόρτ μπαγάζ!!),απο τους οποίους οι τρεις Τούρκοι με ταυτότητα διπλωμάτη που συνελήφθηκαν ενώ το ανθρωποκυνηγητό για τον οδηγό του αυτοκινήτου συνεχίζονταν μέχρι αυτήν την ώρα.

Την διαφορετική πτυχή της ιστορίας αποκαλύπτει σήμερα και το Trakitoday αναφέροντας για το επεισόδιο τα παρακάτω:

Ήταν λίγο πριν από τις 11 το βράδυ όταν δικυκλιστής της ομάδας “Ζ” που βρίσκονταν στον κόμβο των οδών Λευκίππου, Λεωφόρου Στρατού και Δημοκρίτου βλέπει σταματημένοι στον ερυθρό σηματοδότη την μπορντό BMW με βουλγαρικές πινακίδες και με κατεύθυνση το κέντρο της Ξάνθης.

Μόλις ο οδηγός του Ι.Χ.Ε βλέπει τον “Ζ” με την μηχανή αλλάζει κατεύθυνση και “παίρνοντας” την Λ. Στρατού με ιλιγγιώδη ταχύτητα διανύει όλη την περιμετρική οδό “μπαίνει” ανάποδα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη και σε μήκος περισσότερων των 1200 μέτρων την διανύει με περισσότερα από 100χλμ την ώρα. Χωρίς ευτυχώς να συναντήσει κανένα τροχοφόρο ….

Στην συμβολή της Παν. Τσαλδάρη με την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης ο αστυνομικός της ομάδας “Ζ” ακινητοποιεί την BMW, ενώ έχει καλέσει για συνδρομή και άλλα αστυνομικά οχήματα με προσωπικό.

Αμέσως οι επιβάτες του Ι.Χ.Ε. προσπαθούν να βγουν από το όχημα και να χαθούν στο πλήθος που υπάρχει στο κεντρικότερο σημείο της Ξάνθης με το οδηγό να τρέχει και να εξαφανίζεται μέσα στο πλήθος ακολουθώντας την διαδρομή Κεντρική Πλατεία και Μιχ. Βόγδου.

Αμέσως έφτασαν δικυκλιστές και οχήματα από την Δ/νση αστυνομίας Ξάνθης που μέτρησαν τους εναπομείναντες επιβάτες της BMW 316 και ήταν ….οκτώ, με τρείς από αυτούς να είναι ….Τούρκοι Αξιωματικοί, των οποίων η ταυτότητα αναγνωρίστηκε από τα διπλωματικά διαβατήρια που κατείχαν και από τις φωτογραφίες που είχαν στις αποσκευές τους.

Πηγές της αστυνομίας μιλάν για πιθανή διακίνηση ναρκωτικών ενώ ερευνούν και τον τρόπο που εισήρθαν στην Ελλάδα, αλλά και άλλες πτυχές της εδώ παρουσίας τους, ενώ 2 από τους επιβαίνοντες είναι Ιρανοί υπήκοοι και …. βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑