Άποψη - Γνώμη

Published on October 30th, 2016 | by fileto

0

Βάλτε τον Πολύδωρα που ‘χει τα πόδια γρήγορα

Το κουτάκι άρχισε να ανοίγει ο Σύριζα και μας έχει κάθε βδομάδα και μια έκπληξη.

Αυτή την εβδομάδα ανακαλύφθηκε ένας φίλος από τα παλιά φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις που λέει και το τραγούδι, ο Βύρων Πολύδωρας.

Μπορεί να μην ευωδώσει η πρόταση να γίνει πρόεδρος του ΕΣΡ, αν και στην Ελλάδα τίποτε δεν είναι αδύνατο, αλλά μετά την ψυχρολουσία του ΣτΕ ήρθε η ώρα της ψυχαγωγίας.

Το τι έχουν σούρει του Πολύδωρα αυτοί που σήμερα τον προστατεύουν είναι να γράφεις μυθιστόρημα. Από την ζαρτινιέρα, τον στρατηγό άνεμο, και τα αρχαιοελληνικά του, μέχρι εκείνους τους φανταστικούς λόγους και δηλώσεις του όταν ήταν υπουργός.

Σήμερα τους κάνει. Τους πάει γάντι και είναι φοβερό να τον στολίζουν με άνθη λεμονιάς.

Άτιμη πολιτική πόσο κουφάλα είσαι!

Μετά το φιάσκο Παππά, άνοιξε και το κουτάκι με τον αναχηματισμό.

Θα παραμείνει ο Σκουρλέτης; Ο Τρύφωνας θα μείνει στο υπουργείο ή θα πάρει την άγουσα; Ποια θα είναι η θέση του Παππά στο νέο σχήμα; Ο Δραγασάκης θα αλλάξει πόστο; Τι θα κάνουμε με τον Πολάκη; Πιστεύεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας σβήνει και γράφει ονόματα; Κι εγώ έτσι πίστευα, αλλά τώρα έχω αλλάξει γνώμη.

Η κυβέρνηση απλά ροκανίζει νωχελικά τον χρόνο της και κάπου – κάπου ρίχνει και μια τουφεκιά για να δείξει ότι κρατάει το ταμπούρι.

Το ξέρουν καλά ότι ο πολιτικός χρόνος τελειώνει και πρέπει να πάρουν άλλες αποφάσεις, ώστε όταν θα έρθει η ώρα της νέας τούμπας, να έχουν μια καλή δικαιολογία.

Πάντως όλοι το λένε ότι θα καβατζάρουν τις γιορτές.

Το Ευάγγέλιον της Κυριακής είχε κάτι από την σημερινή κατάσταση της χώρας μας:

Ἄνθρωπος δέ τις ἦν πλούσιος, καὶ ἐνεδιδύσκετο πορφύραν καὶ βύσσον εὐφραινόμενος καθ’ ἡμέραν λαμπρῶς. Πτωχὸς δέ τις ἦν ὀνόματι Λάζαρος, ὃς ἐβέβλητο πρὸς τὸν πυλῶνα αὐτοῦ ἡλκωμένος καὶ ἐπιθυμῶν χορτασθῆναι ἀπὸ τῶν ψιχίων τῶν πιπτόντων ἀπὸ τῆς τραπέζης τοῦ πλουσίου· ἀλλὰ καὶ οἱ κύνες ἐρχόμενοι ἐπέλειχον τὰ ἕλκη αὐτοῦ. Εγένετο δὲ ἀποθανεῖν τὸν πτωχὸν καὶ ἀπενεχθῆναι αὐτὸν ὑπὸ τῶν ἀγγέλων εἰς τὸν κόλπον Ἀβραάμ· ἀπέθανε δὲ καὶ ὁ πλούσιος καὶ ἐτάφη. Καὶ ἐν τῷ ᾅδῃ ἐπάρας τοὺς ὀφθαλμοὺς αὐτοῦ, ὑπάρχων ἐν βασάνοις, ὁρᾷ Ἀβραὰμ ἀπὸ μακρόθεν καὶ Λάζαρον ἐν τοῖς κόλποις αὐτοῦ. Καὶ αὐτὸς φωνήσας εἶπε· πάτερ Ἀβραάμ, ἐλέησόν με καὶ πέμψον Λάζαρον ἵνα βάψῃ τὸ ἄκρον τοῦ δακτύλου αὐτοῦ ὕδατος καὶ καταψύξῃ τὴν γλῶσσάν μου, ὅτι ὀδυνῶμαι ἐν τῇ φλογὶ ταύτῃ.

Με άλλα λόγια εδώ που φτάσαμε όλοι είμαστε στην ίδια μοίρα, με την μόνη διαφορά ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν γνωρίζουν ότι αν έρθουν τούμπα τα πράγματα, θα αναζητούν μια σταγόνα ελεημοσύνης στις ατραπούς των εκλογικών αναμετρήσεων και δεν θα βρίσκουν ψηφοφόρον.

Ξέρουμε τι περνάμε, όταν αυτοί που αποφασίζουν για μας, μας έχουν πεταμένους στα σκυλιά και προσπαθούν να μας πείσουν ότι θέλουν να μας προστατεύσουν από τους διαπλεκόμενους καναλάρχες και μηντιάρχες, λές και όλα τα λύσαμε σε αυτή τη χώρα και το μόνο που μας έμεινε ήταν να βάλουμε σε τάξη τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Πόσο απλό θα ήταν Νίκο Παππά, να βγάλεις στο σφυρί με το ΕΣΡ παρέα 16 συχνότητες και να πεις στους μουστερήδες.

Τριάντα μύρια η κάθε μία και με αυτούς τους όρους. Τριάντα επί 16, ίσον 480 μύρια.

Τότε αν ήθελαν ας μην ερχόταν. Ας έλεγαν ότι δεν μας νοιάζει δεν θα πάρουμε. Κι από αυτούς τους μισούς θα τους έκανες δικούς σου. Μπορούσες. Αλλά εσύ γινάτι!

Ε ο λαός λέει μια παροιμία ότι …διαίρει και βασίλευε, και καπάκι μια άλλη, το γινάτι βγάζει μάτι.

Κι έπεσες στον Πολύδωρα για να την πεις στη ΝΔ!

Μασάει η κατσίκα; Γιατί δηλαδή η ΝΔ και ο Κυριάκος να συναινέσουν στον Πολύδωρα; Του το χρωστούσαν κι από χθες;

Δεν τις κάνετε καλά τις δουλειές σας.

Λέτε τώρα ότι στόχος είναι το χρέος και να μην έχουμε το 4ο μνημόνιο. Μα καλα υπάρχει δυνατότητα να έχουμε 4ο μνημόνιο, όταν δεν έχουμε τελειώσει με το 3ο;

Και το χρέος ξέρουν όλοι, ακόμη και η κουτσή Μαρία, ότι δεν είναι βιώσιμο κι όταν τελειώσουν με τις εκλογές τους Μέρκελ και οι Γάλλοι θα πάρουν την μεγάλη απόφαση. Το ερώτημα είναι μέχρι τότε τι κάνουμε Αλέξη;

Ανεργία στο φουλ, δομές φτώχειας για γέλια και κλάματα, ρεύματα κομμένα, οικογένειες διαλυμένες, κόκκινα δάνεια στο φουλ. Δεν πληρώνει κανείς. Εμ τι περίμενες, όταν έλεγες «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη;» Κάποιοι σύντροφοί σου που βγήκαν εκτός γηπέδου, σίγουρο ήταν ότι θα σου το θυμίζουν καθημερινά.

Το κακό είναι ότι αυτά τα βλέπουν οι ξένοι και οι New York Times σε άρθρο τους επισημαίνουν: «Οι Έλληνες είναι έξαλλοι και νιώθουν προδομένοι» σημειώνει η εφημερίδα.

Σε μία καμπάνια που θυμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών στην Ισπανία πριν από μερικά χρόνια, ιδιοκτήτες ακινήτων και οι υποστηρικτές τους κάνουν διαμαρτυρίες ενάντια στους πλειστηριασμούς σε όλη τη χώρα, συνεχίζει το δημοσίευμα, κάνοντας αναφορά στις συγκεντρώσεις έξω από τα δικαστήρια, τις εισβολές στις δικαστικές αίθουσες και τις σε μερικές περιπτώσεις συγκρούσεις με την αστυνομία.

Οι NYT αναφέρονται και σε πρόσφατη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέφερε ότι φέτος έγιναν μόνο 500 πλειστηριασμοί και κανένας το 2015 Οι συμβολαιογράφοι λένε ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος, υπογραμμίζουν.

Ο Ευάγγελος Κρητικός, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών λέει ότι θα γίνουν πλειστηριασμοί για έως και 50.000 ακίνητα την επόμενη χρονιά.

«Ο κόσμος πανικοβάλλεται. Δεχόμαστε περίπου 500 κλήσεις κάθε ημέρα», δήλωσε στους New York Times.

Την ίδια ώρα, δικηγόρος δανειολήπτη, δήλωσε στην εφημερίδα ότι έχει εκπροσωπήσει περίπου 1.000 ανθρώπους την περίοδο της οικονομικής κρίσης, χωρίς να περιλαμβάνει στον αριθμό όσους απλά του ζήτησαν συμβουλή.

«Οι ελληνικές αρχές επικεντρώθηκαν περισσότερο στο να δώσουν στους ιδιοκτήτες ακινήτων μία ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας, παρά να τους δώσουν πληροφορίες για τις επιλογές τους» σημείωσε ο ίδιος.

Πολλοί είναι απελπισμένοι είπε, προσθέτοντας ότι ένας πελάτης πρόσφατα του είπε ότι είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει.

Κι εμείς εδώ ασχολούμαστε με τον Πολύδωρα!

Παράλογο…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑