Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 3rd, 2016 | by fileto

0

Νέα επίθεση Μάκη Παπαδόπουλου για τα πρόστιμα

Πόσο ακόμη οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα υφίστανται τις συνέπειες και το κόστος από τα λάθη, την ανικανότητα και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα της χρήσης των πεζοδρόμων;

ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ στην κυρία Τσανάκα και στον κύριο Ηλία Καλανταρίδη ως Αντιδήμαρχο Οικονομικών ότι ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015 ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΚΑΘΩΣ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗ.

Η ΙΔΙΑ Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ είχε αποφανθεί ότι ο Δήμος οφείλει να αποφεύγει «ακραίες και ανεπιεικείς» αποφάσεις προς πολίτες και επιχειρήσεις για παραλείψεις για τις οποίες ευθύνεται ο ίδιος και ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ στους ελέγχους και στην επιβολή προστίμων για όσο διάστημα ο νέος Κανονισμός είτε δεν είχε τεθεί σε ισχύ είτε βρισκόταν στους πρώτους μήνες εφαρμογής του.

Μονίμως η Δήμαρχος και τα στελέχη της πάνε να διορθώσουν ένα λάθος που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι και δημιουργούν καινούρια λάθη, τα οποία όμως πληρώνουν οι πολίτες. Από τη στιγμή που έβαλαν πρόστιμα που δεν έπρεπε να βάλουν, μπήκαν σε μία γραφειοκρατική διαδικασία από την οποία τώρα δεν μπορούν να ξεμπλέξουν χωρίς να προκαλέσουν πρόσθετες επιβαρύνσεις και χωρίς να αναστατώσουν την αγορά.

Εξέθεσαν μάλιστα πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο, βάζοντάς το να πάρει μία λάθος απόφαση με λάθος διαδικασία!

Και επειδή φυσικά η υπόθεση αυτή ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ, επισημαίνουμε τα εξής:

Η ΙΔΙΑ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ, καθώς ευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το ότι μπήκαν τα πρόστιμα, να βρει λύση ώστε να διαγραφούν
Η ΙΔΙΑ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ, καθώς ευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την ταλαιπωρία των επαγγελματιών, να βρει λύση να αναλάβει όλες τις πρόσθετες επιβαρύνσεις που αυτοί θα υποστούν.
Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑