Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 18th, 2016 | by fileto

0

Ο Καβαλιώτης Γεννάδιος νέος επίσκοπος Μποτσουάνας

Χθές, 17η Νοεμβρίου 2016 συνήλθε για τρίτη και τελευταία ημέρα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, υπό την προεδρία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

Στην αρχή της συνεδρίασης ανεγνώσθη ο Πατριαρχικός Τόμος της ιδρύσεως της νεοσύστατης Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, και κατόπιν επακολούθησε η πλήρωση των χηρευουσών Μητροπόλεων Καρθαγένης και Μποτσουάνας, ως και της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας καθώς και η εκλογή Βοηθού Επισκόπου της Α.Θ.Μ. υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Βαβυλώνος.

Νέος Μητροπολίτης Μποτσουάνας εξελέγη στην ανυψωθείσα σε Μητρόπολη Ιερά Επισκοπή Μποτσουάνας ο Σεβ. Μητροπολίτης Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος, νέος Μητροπολίτης Καρθαγένης εξελέγη ο Θεοφ. Επίσκοπος Ναυκράτιδος κ. Μελέτιος, νέος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας εξελέγη ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αγαθόνικος Νικολαϊδης.

Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου της Α.Θ.Μ. και Βοηθός Επίσκοπος Βαβυλώνος εξελέγη ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεόδωρος Δριδάκης, ο οποίος θα είναι και ο νέος Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου ενώ στις τάξεις των εφησυχαζόντων Αρχιερέων του Θρόνου κατετάχθη ο μέχρι τούδε Επίσκοπος Μποτσουάνας κ. Βασίλειος υπό τον τίτλο Αρσινόης.

Οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας επερατώθησαν το απόγευμα διά των Μεγάλων Μηνυμάτων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑