Άποψη - Γνώμη

Published on November 20th, 2016 | by fileto

0

Έχει μέλλον η Ελλάδα

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει δημιουργήσει μια ομάδα σκέψης (τώρα που είναι εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής) και έχει ξεκινήσει περιοδεία ανα την Ελλάδα προκειμένου «να κόψει κίνηση» και να σχεδιάσει το πολιτικό του μέλλον.

Φυσικά δεν λέει ξεκάθαρα ότι θέλει να δημιουργήσει έναν νέο πολιτικό φορέα γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν άκομψο στην παρούσα πολιτική φάση, εφόσον περιμένει κι αυτός όπως και άλλοι να δουν πως θα περάσει η κυβέρνηση τον βαρύ πολιτικό χειμώνα που έρχεται και μάλλον δεν θα τον αντέξει.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ξεκινά τις ομιλίες του όχι μόνο στην Καβάλα που επισκέφθηκε τελευταία, αλλά σε όλες τις πόλεις με το ρητορικό ερώτημα: «Έχει μέλλον η Ελλάδα;».

Για να απαντήσει αμέσως ότι η Ελλάδα έχει μέλλον αρκεί ο ελληνικός λαός να ξεκαθαρίσει τι θέλει από τους πολιτικούς της και αυτός να αποφασίσει ποιός θα τον κυβερνήσει.

Φυσικά ως πονηρός πολιτικός ο Βενιζέλος καπάκι λέει στο ακροατήριο «ο ελληνικός λαός, μας ζητάει επιτακτικά να του πούμε την αλήθεια, και όταν του την λέμε, εκείνος αρέσκεται στα ψέματα και ψηφίζει όπως την τελευταία φορά …Σύριζα!».

Δεν θα αναλύσω αυτά που είπε ο Βαγγέλης από την Επτάλοφο Θεσσαλονίκης. Ούτε και θα μπω στο τριπάκι που βάζει να αποφασίσει ο λαός που πάντα αποφασίζει λάθος κατά τον ίδιο. Απλά να του θυμίσω την στάση του στην συγκυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Έβαλε πλάτη να μείνουμε στην Ευρώπη και διαπραγματεύτηκε κι αυτός σκληρά με τους δανειστές, αλλά…

Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά, που ο συνάδελφός του Πάγκαλος το είπε άκομψα και σχεδόν προκλητικά: «όλοι μαζί τα φάγαμε!».

Άρα οι άλλοι, ο λαός είναι εκείνος που αποφασίζει, ψηφίζει και μετά ως κανονικός κοψοχέρης πάει στον κρεοπώλη να του το κόψει;

Όχι βέβαια. Ο λαός της Ελλάδας που έχει πάθει και δεν λέει να μάθει, συνεχώς πειραματίζεται, γιατί είναι τζογαδόρος λαός.

Πάντα αρέσκεται στο να τιμωρεί. Όποιος κάνει την κουτσουκέλα και τον στριμώχνει και τον ταλαιπωρεί και δεν του κάνει τα χατίρια, τον μαυρίζει.

Αυτή την άποψη έχουν οι πολιτικοί μας για τον λαό που κυβερνούν και δεν μπαίνουν στον κόπο να κάνουν εκείνοι την αυτοκριτική τους για τα όσα έχουν επιβάλλει για να κάνουν την δουλίτσα τους.

Αυτός ο λαός που μια ζωή πληρώνει χωρίς να ξέρει που πάνε …τα κόπια του, αυτός ο λαός που αν και έχει ξεσκιστεί από τα μνημόνια και τις συμφωνίες που έκαναν οι διαπραγματευτές της τύχης του, οι πολιτικοί και τύπου Βενιζέλου, πάει σαν πρόβατο ακόμη και σήμερα με τον Σύριζα και πληρώνει στις εφορίες τον αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ, πληρώνει τα χαράτσια, τα πρόστιμα, τις προσαυξήσεις, το Κράτος που έχει φισκάρει από τους διορισμούς των πολιτικών μας ταγών και βγάζει το σκασμό.

Παράλληλα πληρώνει τις κλήσεις, την Παιδεία των παιδιών του, την ξενιτιά των παιδιών του, την υγεία, τα φακελάκια, την πολεοδομία, τον υπάλληλο που έχει ανοιχτή την παλάμη, και δεν μιλάει καθόλου.

Απλά παθαίνει μικρά εγκεφαλικά και ζαλίζεται, για να πάει στο σπίτι του να ανοίξει την τηλεόραση και να ακούσει μια ντουζίνα ψέματα και αναλύσεις του …ταλήρου!

Ναι η Ελλάδα έχει μέλλον γιατί οι Έλληνες δουλεύουν σαν τα σκυλιά, παρά του ότι τους λένε …φραπεδοκηφήνες!

Ο Έλληνας μια ζωή δουλεύει για να πληρώνει διπλές ασφάλειες και να μην παίρνει σύνταξη γιατί κάποια λαμόγια κάνουν παιχνίδι με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων και γιατί τρώνε τις σάρκες του οι γύπες και οι κολπαδόροι.

Λοιπόν το παραμύθι πια δεν έχει δράκο!

Η Ελλάδα έχει μέλλον, αλλά ζητά αυτός ο ταλαίπωρος λαός …φιλότιμο από τους πολιτικούς που εκλέγει.

Φιλότιμο μωρέ, αυτό λείπει που έλεγε και ο Μαυρογιαλούρος στην ταινία του Σακελάριου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑