Άποψη - Γνώμη

Published on January 15th, 2017 | by fileto

0

Η κάθοδος των ..πρασινοφρουρών

Φυσικά και ο τίτλος είναι παραπλανητικός μια αυτές τις μέρες ζούμε την απόλυτη παραφροσύνη η οποία μας οδηγεί ως είναι φυσικό στην νέα πολιτική πραγματικότητα.

Θα παραθέσω ορισμένες δηλώσεις και γεγονότα για να κάνω την καθιερωμένη …σούμα!

Ένα πανό έκλεψε την παράσταση έξω από τον χώρο της εκδήλωσης για τη νέα πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, Ραγκούση, στη ΔΕΘ.

Στον χαρακτήρα και τους στόχους της νέας πρωτοβουλίας τους για τη δημιουργία ενός ενωμένου, μεγάλου προοδευτικού κινήματος αναφέρθηκαν ο Γιάννης Ραγκούσης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης, στην πρώτη κοινή εκδήλωση που οργάνωσαν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης” της ΔΕΘ.

Ωστόσο δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα…. Λίγο πριν αρχίσει η εκδήλωση στην εμπορική πύλη της ΔΕΘ, μέλη του ΠΑΣΟΚ, που δήλωσαν ότι λειτούργησαν ως πρόσωπα”, άνοιξαν ένα πράσινο πανό το οποίο έγραφε: “Ντροπή σας… όλοι οπορτουνιστές… ανέβηκαν με το ασανσέρ του ΠΑΣΟΚ… και ύστερα…”.

Πάει αυτό.

Πάλι στην Θεσσαλονίκη. Βγαίνει ο Μπουτάρης ως γνήσιος εκπρόσωπος της νέας τοπικής αυτοδιοίκησης του …Ιονέσκο και δηλώνει: «ντρέπομαι που είμαι Έλληνας γιατί όταν πάω στο εξωτερικό με αντιμετωπίζουν σαν λεπρό».

Στην ίδια εκδήλωση για το νέο ΠΑΣΟΚ, ο κυρ Γιάννης εφευρέτης της φράσης …στόμωσαν οι αλατιέρες, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έκανε πολλά στη χώρα και πως το πολιτικό σύστημα είναι στη σαλαμούρα.

«Πάμε για μία καινούρια Ελλάδα. Και με σαλαμούρα το καινούριο δεν γίνεται. Είμαστε όλοι με χάπια. πρέπει να ξεχάσουμε τα παλιά και να φτιάξουμε τα καινούρια. Νέοι είμαστε ακόμα» κατέληξε μεταξύ άλλων ο κ. Μπουτάρης.

Άρα έχουμε πρασινοφρουροί, κυρ Γιάννης, αλατιέρα και σαλαμούρα, τουρσί και λείπει το ποτό.

Λοιπόν κι αυτό υπάρχει!

Δηλώσεις επί δηλώσεων του τζούνιορ Κώστα Καραμανλή εκ Σερρών, υιού Αχιλλέα, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στην Συμπαράταξη.

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι “η χώρα έχει ανάγκη υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις κι όχι από τα αποπαίδια του παλαιού παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ”.

Μάλιστα ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την επιστροφή “του παλιού καλού ΠΑΣΟΚ”, όπως είπε με αρκετή δόση ειρωνείας.

Υποστήριξε ως εκ τούτου ότι σήμερα, που το ΠΑΣΟΚ κάνει πλέον μία συγκεκριμένη επιλογή, η μόνη λύση είναι η ΝΔ.

Υπάρχει κάποιος που μας είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για την οικονομική κρίση που θα έρχονταν. Κάποιος που είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο Θεσσαλονικιός τέως πρωθυπουργός.

Κι αυτός είναι ο εξάδελφος ο οποίος μίλησε:

«Όποτε και αν γίνουν εκλογές ο κόσμος θα καταψηφίσει τον Τσίπρα. Έτσι γίνεται πάντα, τώρα πολύ περισσότερο. Δεν είναι θέμα προσώπων. Οι πολίτες όταν απογοητεύονται από έναν πρωθυπουργό πάνε στον επόμενο», φαίνεται να είπε ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας RealNews.

Στο κρίσιμο ερώτημα πότε θα γίνουν εκλογές αποφεύγει συστηματικά να κάνει πρόβλεψη, αν και πάγια θέση του εδώ και καιρό είναι ότι δεν προβλέπει σύντομα κάλπες. «Μεταβάλλεται τόσο γρήγορα το τοπίο στη Δύση και την Ελλάδα, ώστε κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη» συνηθίζει να λέει σε συνομιλητές του, εκτιμώντας ότι η κλεψύδρα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα.

«Ο Τσίπρας απογοήτευσε. Συμβιβάστηκε και απογοήτευσε ένα αντιμνημονιακό κοινό, το οποίο θα προσπαθήσει να βρει τρόπους να εκφραστεί μέσω άλλων κομμάτων. Για την κυβέρνηση έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση», είναι η άποψή του.

Σε ότι αφορά τις διεργασίες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην Κεντροαριστερά, πιστεύει ότι δύσκολα θα επιβιώσει. «Τον συγκεκριμένο χώρο προσπαθεί να τον καταλάβει ο Τσίπρας, ενώ σχολιάζοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου δεξιού πατριωτικού πολιτικού φορέα δεν δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση ενός τέτοιου εγχειρήματος. «Το όποιο νέο δεξιό κόμμα θα βρεθεί μπροστά στην πραγματικότητα των μνημονίων.

Για να μην κάνω αναφορές στα όσα είπε η Φώφη Γεννηματά και ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα υπογραμμίσω μόνον αυτό:

ΦΩΦΗ: «Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η λίγη ακόμα παραμονή της στην εξουσία. Η παράταξή μας θα αντισταθεί. Δείχνοντας με προτάσεις και πρωτοβουλίες μας πως υπάρχει δρόμος εξόδου από την κρίση και αυτός λέγεται νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Αυτόνομη πορεία, διακριτός ρόλος, προοδευτικός λόγος είναι η γραμμή μας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αλλάξει. Ναι στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι στην παλινόρθωση της δεξιάς» και άνοιξε την αγκαλιά της στον Ιλχάν Αχμέτ και τον Γιώργο Παπανδρέου!

Για να πάρει απάντηση από τον Βαγγέλη. “Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν μπορεί να πάει μακριά έτσι”, δηλαδή συμπεριλαμβάνοντας ως ισότιμους συνομιλητές τέσσερα σχήματα, εκ των οποίων -όπως σημείωσε με νόημα, “καρφώνοντας” τον κ.Παπανδρέου για τα χρέη του Κινήματος- το ένα εμφανίζεται ως εκφραστής του γνήσιου ΠΑΣΟΚ χωρίς το βεβαρημένο brand και το χρεωμένο ΑΦΜ.

Δήλωσε επίσης ότι “κάποιοι οφείλουν μία συγνώμη” γιατί “εγκατέλειψαν το πλοίο σαν τα ποντίκια” όταν όπως είπε ο ίδιος έδινε μάχες».

Κι ύστερα μου λέτε πως μαζεύει ο Αρτέμης Σώρρας οπαδούς και κάνει παιχνίδι ο Κυριάκος Βελόπουλος!

Ξεκίνησε η επανάσταση δεν το καταλάβατε; Αλλά το περίεργο είναι πόσοι θα μείνουν μετά από αυτό το τουρλουμπούκι που αφήνει τον Τσίπρα στην απέξω!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑