Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 25th, 2017 | by fileto

0

Βίαιος ο 15χρονος φονιάς και βιαστής του 6χρονου στην Κομοτηνή

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ο 15χρονος φερόμενος ως δράστης του βιασμού και της δολοφονίας του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ που συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο.

Ο 15χρονος δράστης, επίσης κωφάλαλος, έλαβε τελικά 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί καθώς δεν υπήρχε διερμηνέας νοηματικής αλλά και προκειμένου να μελετήσει την δικογραφία ο δικηγόρος του Δημήτρης Μήλιογλου ο οποίος ορίστηκε αυτεπάγγελτα για την υπεράσπιση του από την Εισαγγελία Ροδόπης.

Ο Νότης Χαραλαμπίδης δικηγόρος της οικογένειας του 6χρονου θύματος δήλωσε με τη σειρά του πως «οι γονείς ζήτησαν παράσταση πολιτικής αγωγής για την ψυχική οδύνη. Δεν θέλω να κάνω κάποια εκτίμηση για το περιεχόμενο της δικογραφίας γιατί ακόμα δεν είναι ολοκληρωμένη και δεν την έχω διαβάσει. Αυτό πάντως που έχω να πω είναι ότι επειδή είδα τον δράστη επιδεικνύει μια αφύσικη ψυχραιμία, αντιλαμβάνεται πλήρως το τι έχει συμβεί, δεν αισθάνεται καθόλου στεναχωρημένος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί χαμηλής ευφυΐας. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει αντίληψη και ξέρει τι κάνει. Το νομοθετικό πλαίσιο για τους ανήλικους είναι επιεικέστερο, αυτό όμως εμείς το οποίο θα προσπαθήσουμε είναι να μην αφεθεί ελεύθερος και να του επιβληθεί η βαρύτερη ποινή».

«Να μείνει μέσα για μια ζωή και να πεθάνει εκεί πέρα» δήλωσε η μητέρα του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ εξερχόμενη από τα δικαστήρια. «Αν μάθω ότι θα τον αφήσουν εγώ η ίδια θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια» πρόσθεσε συντετριμμένη.

Είχε βιάσει και άλλο παιδί πριν τρεις μήνες

Το παρελθόν του 15χρονου δράστη και τα όσα έρχονται στο  φως της δημοσιότητας προκαλούν ανατριχίλα καθώς ο ίδιος ενεπλάκη σε δύο ακόμα περιπτώσεις βιασμού, μία ως θύμα και την άλλη ως θύτης.

Την πρώτη φορά, τον Ιανουάριο του 2016 είχε πέσει ο ίδιος θύμα βιασμού. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία η οποία τελικά μπήκε στο αρχείο λόγω έλλειψης στοιχείων ικανών να αποδώσουν και να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες.

Την δεύτερη, μόλις πριν 3 μήνες τον Οκτώβριο του 2016, ο 15χρονος είχε απασχολήσει πάλι τις Αρχές αυτή τη φορά ως θύτης. Για την υπόθεση αυτή μάλιστα αποδόθηκαν κατηγορίες ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε βρίσκεται ακόμα στο ανακριτικό στάδιο.

Σύμφωνα πάντως με δικαστικές πηγές αυτό που γλίτωσε τον 15χρονο ήταν το «χαλαρό» νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει για τους ανήλικους καθώς ο δράστης δεν έχει ακόμα συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Η μοναδική περίπτωση για τον εγκλεισμό του ήταν να αποδειχθεί κάποια ψυχολογική διαταραχή, όμως το πόρισμα τότε της παιδοψυχολόγου έκανε λόγο για άτομο με πλήρη συνείδηση και επίγνωση των πράξεων του, με αποτέλεσμα να αφεθεί τελικά ελεύθερος.

Για την σημερινή υπόθεση, οι δικαστικές Αρχές θα διατάξουν νέα εξέταση του 15χρονου από ειδικό ψυχολόγο και αν πάλι το πόρισμα αναφέρει ότι δεν πάσχει από κάποια ψυχολογική διαταραχή, τότε θα αφεθεί και πάλι ελεύθερος.

Νομικοί κύκλοι, τέλος, σημειώνουν ότι η ομολογία του φερόμενου ως δράστη στις αστυνομικές Αρχές μπορεί να καταρριφθεί στις δικαστικές αίθουσες και να μην ληφθεί υπόψη καθώς η ομολογία αυτή έγινε χωρίς την παρουσία ειδικού διερμηνέα νοηματικής.

Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑