Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 26th, 2017 | by fileto

0

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης …βάζει τα γυαλιά στην Τσανάκα

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης που αν και ζει στο Λονδίνο παρακολουθεί όπως φαίνεται τα τοπικά πράγματα και εν μέσω διαφόρων απόψεων που ακούγονται για την παραχώρηση ή μη της Ακτής Καλαμίτσας από την ΕΤΑΔ στον δήμο Καβάλας, για την οποία χθες η δήμαρχος είχε συνάντηση με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Τερζάκη, με επιστολή του κάνει μια αποκάλυψη μοναδική!

 

Ακτή Καλαμίτσας: ο τύπος (ή η έλλειψή του) και η ουσία (και η αναζήτησή της)

«Ξεκινώ με την πληροφορία που έχω από αξιόπιστες πηγές ότι η σύμβαση παραχώρησης της Ακτής Καλαμίτσας στον δήμο Καβάλας από τον ΕΟΤ έχει υπογραφεί από τον τότε δήμαρχο Λευτέρη Αθανασιάδη και ότι καλό θα ήταν και οι δύο πλευρές να ψάξουν καλύτερα στα αρχεία τους και να τη βρουν.

Την αφήνω όμως αυτήν την πληροφορία στην άκρη. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι η εν λόγω σύμβαση ουδέποτε υπεγράφη από τον δήμο Καβάλας. Ποια θα ήταν η σημασία της τυχόν έλλειψης  υπογραφής και γιατί τονίζεται τόσο πολύ η έλλειψη αυτή από τους Βουλευτές μας του ΣΥΡΙΖΑ; Κατά την άποψή μου, η τυχόν έλλειψη υπογραφής καμία απολύτως σημασία δεν θα είχε! Νομικά η σύμβαση (ακόμη και αν δεν υπεγράφη) λειτούργησε εν τοις πράγμασι για 30 ολόκληρα χρόνια και τα αντισυμβαλλόμενα μέρη αποδέχθηκαν στην πράξη τους όρους της.

Θέλουν δηλαδή να μας πουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Ελληνικό Δημόσιο (μέσω του ΕΟΤ) άφησε για 30 χρόνια στην τύχη της την περιουσία του και επέτρεψε στον δήμο Καβάλας να προκηρύσσει δημοπρασίες και να εισπράττει ενοίκια τα οποία δεν είχε δικαίωμα να εισπράττει; Και ότι ο δήμος Καβάλας για 30 χρόνια χωρίς νομική βάση δαπανούσε τεράστια ποσά για τη συντήρηση της Ακτής Καλαμίτσας; Αν αυτό έχουν να πουν στους Καβαλιώτες, ας ολοκληρώσουν το συλλογισμό τους και ας μιλήσουν και για τις ευθύνες που θα πρέπει κατά τη γνώμη τους να αποδοθούν στους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες τόσο του ΕΟΤ όσο και του δήμου Καβάλας για τυχόν παράβαση καθήκοντος λόγω των πράξεων ή παραλείψεών τους που σχετίζονται με την εκμετάλλευση της Ακτής Καλαμίτσας.

Η ουσία βρίσκεται στο ότι η σύμβαση λειτούργησε στην πράξη για 30 χρόνια και στο ότι είναι δίκαιο το αίτημα των Καβαλιωτών να συνεχίσει να έχει τη χρήση της Ακτής Καλαμίτσας ο δήμος Καβάλας. Και σε κάθε περίπτωση, ακόμη και να δεν υπήρχε έγκυρη σύμβαση, αυτό δεν θα άλλαζε καθόλου τα δεδομένα: βρισκόμαστε στο 2017 και όχι στο 1985 και ο δήμος Καβάλας επιθυμεί να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται την Ακτή Καλαμίτσας προς όφελος όλων των Καβαλιωτών.

Προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλουν να βοηθήσουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς υπεκφυγές και δικαιολογίες. Εκτός βέβαια αν ήδη έχει συμφωνηθεί κάτι άλλο για την Ακτή Καλαμίτσας (οπότε προβάλλουμε και τη δήθεν μη έγκυρη προηγούμενη παραχώρηση στον δήμο Καβάλας ως φτηνό επικοινωνιακό πυροτέχνημα!) και εμείς οι υπόλοιποι Καβαλιώτες θα μάθουμε τα (για άλλη μια φορά άσχημα) νέα όπως πάντα τελευταίοι…».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑