Τοπικές ΑΜ-Θ no image

Published on January 30th, 2017 | by fileto

0

Δεύτερη παράνομη ψαριά …στα δίχτυα του Λιμεναρχείου

Και δεύτερη “φουρνιά” ψαριών έπιασε μέσα σε λίγες μέρες το Λιμενικό Αλεξανδρούπολης. Στις 27 Ιανουαρίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, από το λιμενικό 894 κιλά ψάρια.

Χθες το απόγευμα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν,  τρεις χιλιάδες τριακόσια τρία κιλά (3.303kg) αλιευμάτων του είδους ”ΓΑΥΡΟΣ” και “ΣΑΡΔΕΛΑ” από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος μέσης αλιείας (μηχανότρατα), στο λιμάνι Πόρτο Λάγος ν. Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, η αλίευση των ανωτέρω είχε πραγματοποιηθεί με τη χρήση παράνομου αλιευτικού εργαλείου, αφού σε περαιτέρω έλεγχο βρέθηκε επί του καταστρώματος τμήμα διχτυού προσφάτως χρησιμοποιημένο με υπολείμματα αλιευμάτων, προσαρτημένο στο αλιευτικό εργαλείο δίχτυ τράτας βυθού, με το οποίο διενεργήθηκε όλη η αλιευτική δραστηριότητα του αλιευτικού σκάφους ως εσωτερικό φύλλωμα μήκους είκοσι (20) μέτρων το οποίο προεκτεινόταν από το τμήμα επιμήκυνσης έως το τέλος του σάκου. Το ανωτέρω τμήμα διχτυού μετρήθηκε και βρέθηκε με μέσο άνοιγμα ματιού δεκαεννέα (19) χιλιοστών.

Από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης βεβαιώθηκε μία (01) αλιευτική παράβαση, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλιευτικά εργαλεία καθώς και τα εν λόγω αλιεύματα τα οποία δημοπρατήθηκαν.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑