Εκδηλώσεις

Published on January 30th, 2017 | by fileto

0

Μεγάλο ενδιαφέρον στο Λαύριο για το βιβλίο Στυλιανίδη

«ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ, ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ “ΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ…”»

 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη “Θράκη: το επόμενο βήμα…” στο Λαύριο Αττικής. 

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου, που τοποθετήθηκε θερμά για το έργο και την προσφορά του συγγραφέα και πρώην υπουργού, στη Θράκη από την οποία κατάγεται και ο ίδιος (από την Ανδριανούπολη).

Για το βιβλίο των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ μίλησε ο πρώην Αρχηγός του  ελληνικού στρατού και υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας κ. Φραγκος Φραγκούλης, αναγνωρίζοντας τους διαχρονικούς αγώνες του συγγραφέα για τον τόπο του και επαινώντας τη χρήσιμη και επίκαιρη μελέτη του για τη Θράκη.04

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στη διάλεξή του για το θέμα εξήγησε πως επέλεξε το Λαύριο για δύο λόγους. Πρώτον, για να τιμήσει τον Μητροπολίτη που λόγω της θρακιώτικης καταγωγής του και της ισχυρής πνευματικής παρέμβασής του μπορεί να ενισχύσει τον ενημερωτικό μας πανελλαδικό αγώνα για τη Θράκη. 

Δεύτερον, γιατί στο Λαύριο βρίσκεται, όπως είπε, η προέκταση του χωριού του, του Δήμου Μαρώνειας, η Νέα Μαρώνεια που ιδρύθηκε στους αρχαίους χρόνους μεταφέροντας στην Αττική την τεχνογνωσία των Θρακών στην εξόρυξη και το εμπόριο. Αυτό το δρόμο της ιστορίας ξαναβαδίσαμε για να σας ενημερώσουμε και να σας κινητοποιήσουμε για τη Θράκη.

Σημαντικές παρεμβάσεις από προσωπικότητες έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα.

Κορυφαία αυτή του εφοπλιστή, κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, ο οποίος στηρίζει τη μετάφραση του βιβλίου στα αγγλικά με στόχο την προώθηση του στο εξωτερικό και δεσμεύτηκε ενώπιον του Ε. Στυλιανίδη να υποστηρίξει την τοπική Εκκλησία και ιδιαίτερα τη Μητρόπολη Μαρώνειας και Κομοτηνής στο έργο της.

Η πρέσβειρα του Ολυμπισμού, κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, που χρηματοδότησε κάποτε την κατασκευή του γηπέδου Σαππών “Καλλιπάτειρα” δεσμεύτηκε να στηρίξει την προσπάθεια για τη Θράκη μιλώντας με θαυμασμό και εκτίμηση για την προσπάθεια του Θρακιώτη πολιτικού. 

Σημαντικές παρεμβάσεις έκαναν ο πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και βουλευτής Έβρου κ.  Αν. Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, ο Αντιπεριφερειάρχης της κ. Δούρου, κ. Φιλίππου, ο πρόεδρος του Ευρωατλαντικού Think Tank RIEAS, ο δημοσιογράφος Γ. Πολίτης ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, ο πρώην Υπουργός Πέτρος Δούκας και άλλοι.

Στην εκδήλωση στο επισκοπείο Λαυρίου συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Γ. Βλάχος, δήμαρχοι της Αττικής, στρατηγοί της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων, πρέσβεις, ιερείς, καθηγητές και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης της εφημερίδας «Βορεινή», κ. Νίκος Παπαδόπουλος.

Αίσθηση έκανε η παρέμβαση του διεθνούς φήμης καθηγητή Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης κ. Πρεβελάκη, ο οποίος επεσήμανε τη γεωστρατηγική σημασία της Θράκης, την ενημερωτική υπεραξία του συγγράμματος σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία και την αξιέπαινη εθνική προσπάθεια του Ευριπίδη Στυλιανίδη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑