Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 1st, 2017 | by fileto

0

Το ρόδι της Δράμας στο Ζάππειο

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, στις 7:00 μ.μ., στην Αίγλη του Ζαπείου έλαβε χώρα ενημερωτική εκδήλωση & δείπνο για την παρουσίαση προϊόντων ροδιού, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας, μια βραδιά αφιερωμένη στον πολύτιμο καρπό της Ελληνικής γής.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας, είναι αναγνωρισμένος ως Οργάνωση Παραγωγών.

Βασικός τομέας δραστηριότητάς του είναι η καθετοποιημένη καλλιέργεια της ροδιάς, με τη διαλογή, συσκευασία, αποσπύρωση και παραγωγή χυμού και την εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων της ροδιάς

Η  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια Ευρωπαϊκού προγράμματος με την Συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδος στοχεύοντας στην  Ενημέρωση και Προώθηση νωπών & μεταποιημένων προϊόντων από ρόδι στην Ελλάδα κα την Γερμανία.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής  Αναπτυξης & τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος απύηθυνε χαιρετισμό τονίζοντας την σημασία της συγκεκριμένης ενέργειας και τις θετικές επιπτώσεις στην εμπορικότητα των προϊόντων, ως πρόσθετη αξία.

Επιπλέον παρευρέθηκαν  δημοσιογράφοι του έντυπου, ηλεκτρονικού τύπου και της τηλεόρασης  πλήθος διακεκριμένων επιχειρηματιών του κλάδου  και εκπρόσωποι αλυσίδων super market  επιτάσσοντας το ενδιαφέρον τους για  τα συγκεκριμένα προϊόντα. Στοιχεία για την διατροφική αξία του ροδιού παρέθεσε στο κοινό με ομιλία της η Ντορίνα Σιαλβέρα,  Phd κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ενώ σημαντικές πληροφορίες για τον ΑΣΟΠ Δράμας αντλήθηκαν από τις ομιλίες του κου Παναγιώτη Αθανασιάδη γενικού Διευθυντή ΑΣΟΠ, και της κυρίας  Γιούλη Πριμικήρη, στέλεχος πωλήσεων ΑΣΟΠ.
Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν εξαιρετικό μενού  πλαισιωμένο με προϊόντα υψηλής γαστρονομίας από ρόδι που παρασκέυασε ειδικά για την εκδήλωση  ο chef της Αίγλης.

Την διοργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η εταιρία Οικονομοτεχνική Ε.Π.Ε.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑