Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 3rd, 2017 | by fileto

0

Τρεις τόνοι παράνομα όστρακα στην Αλεξανδρούπολη

Τρεις χιλιάδες εκατόν τριάντα δυο κιλά (3.132 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν  τρεις (03) ημεδαποί και ένας (01) αλλοδαπός.
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Λιμενίσκου Μαΐστρου, σκάφος με δυο (02) επιβαίνοντες, το οποίο μετέφερε ποσότητα οστράκων. Με τον κατάπλου του ανωτέρω σκάφους στο Λιμενίσκο Μαΐστρου, συνελήφθησαν οι ανωτέρω δύο (02) ημεδαποί καθώς και ένας (01) ακόμη ημεδαπός και ένας (01) αλλοδαπός, οι οποίοι προσπάθησαν από κοινού να μεταφορτώσουν τα όστρακα από το σκάφος σε οικίσκο που βρισκόταν στην περιοχή, ενώ το σκάφος οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης.
Σε έλεγχο και επισταμένη ζύγιση που ακολούθησε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης,  διαπιστώθηκε πως το ανωτέρω σκάφος έφερε εκατόν είκοσι έξι (126) σάκους με όστρακα του είδους ”τελλίνας” και “αχιβάδα”, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους τριών χιλιάδων εκατόν τριάντα δυο κιλών (3.132 kg),  ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι ανωτέρω, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση–εμπορία οστράκων, ενώ κατασχέθηκαν το σκάφος καθώς και η ανωτέρω ποσότητα των οστράκων.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑