Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 6th, 2017 | by fileto

0

Ζητά εξηγήσεις ο Μάκης Παπαδόπουλος από την Τσανάκα…

Κουρασμένοι εμφανίζονται από την άσκηση εξουσίας οι «αξιωματούχοι» της παράταξης της πλειοψηφίας της Δήμητρας Τσανάκα, καθώς ενώ όλα τα θέματα είναι ανοιχτά, δεν δίνουν την εντύπωση ότι σε κάθε ένα από αυτά είναι καλά προετοιμασμένοι, πράγμα που δείχνει ότι ακόμη και στην συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, δεν γίνεται σωστή δουλειά.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο που έφαγε 2 ώρες με τα προ ημερησίας θέματα και με ερωτήσεις και απαντήσεις σε τρέχοντα ζητήματα του δήμου, ουσιαστικά οι απαντήσεις δεν ήταν τεκμηριωμένες, απολογισμός δόθηκε στους επικεφαλής των παρατάξεων έτσι χωρίς πρόγραμμα και τάξη και γενικότερα υπάρχει ένα ζήτημα στην διαδικασία (την οποία βάζουν συνεχώς ορισμένοι μετ’ επιτάσεως, αλλά δεν ακούγονται).

Ψιλά γράμματα θα μας πείτε και θα συμφωνήσουμε. Πάμε στο ζουμί.

 

«Σε μια χαρτοπετσέτα» κάνουμε μια μελέτη και καθαρίσαμε;

Για το γεγονός της διεκδίκησης του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου ο Κωστής Σιμιτσής επιμένει ότι θα πρέπει να πάμε στο υπουργείο Άμυνας μια μελέτη έστω γραμμένη σε χαρτοπετσέτα (αυτό το είπε ειρωνικά βέβαια), μια έκθεση (προφανώς σαν αυτή που έγινε για την διεκδίκηση του κάτω Νοσοκομείου επί των ημερών του από κάποιο άλλο γραφείο) ώστε να λέμε το τι σκεφτόμαστε σαν δήμος να κάνουμε για την διεκδίκησή του.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος σκίζει τα ιμάτιά του και επιμένει ότι με τον Νόμο 4407 και με ένα σοβαρό επιχειρηματικό σχέδιο μπορεί ο δήμος όπως έκαναν τόσοι άλλοι να διεκδικήσει μέρος ή το όλον του στρατοπέδου.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος παρεμβαίνει και τονίζει ότι το κομμάτι που έχει πρόσφυγες θα είναι στην διεκδίκηση ή όχι (και δικαίως το λέει, για να αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ακίνητο έχει πάρει άλλη χρήση) και αδίκως μαλώνουν στην διαδικασία.

Με άλλα λόγια πετάμε την μπάλα στην κερκίδα και το ένα θέμα έκλεισε.

 

Η Νέα Καρβάλη έκανε μετρήσεις ρύπων ατμόσφαιρας

Κι ενώ συζητούσαν για την δημοσιοποίηση των μετρήσεων από την αντιπεριφέρεια και το αρμόδιο τμήμα η Αναστασία Ιωσηφίδου, αναφέρει ότι στην Νέα Καρβάλη στην κοινότητα μέχρι πρόσφατα είχαν μετρητή που είχε εγκαταστήσει ο καθηγητής περιβάλλοντος Γιώργος Γκαϊτατζής και μετρούσε τους ρύπους. Μάλιστα ξεκαθάρισε η κ. Ιωσηφίδου, ότι οι μετρήσεις των ρύπων ήταν κάτω από τα όρια ασφαλείας.

Η δήμαρχος πήρε τον λόγο και ανέφερε ότι παλιός εργαζόμενος στα λιπάσματα της είπε ότι όταν έχει κάποιες καιρικές συνθήκες δημιουργείται πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή για λίγο, ενώ κάποιος άλλος ανέφερε ότι η ρύποι πάνε στο Χαλκερό και στο Παληό!

 

Cosmopolis με προίκα 150.000 ευρώ από τον δήμο Καβάλας

Καλή μαμά ο δήμος Καβάλας, για την κόρη Δημωφέλεια, μια και όπως φαίνεται στον απολογισμό που έδωσε στους επικεφαλής η πρόεδρος της εταιρείας του δήμου, με τον οποίο φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση ότι για το Φεστιβάλ Cosmopolis, τα έξοδα ήταν 220.000 ευρώ που τελικά τιμολογήθηκαν στις 204.000 ευρώ. Τα έσοδα ήταν 200.000 ευρώ, από τα οποία τα περισσότερα προήλθαν από χρηματοδότηση του δήμου Καβάλας προς την Δημωφέλεια της τάξης των 150.000 ευρώ, κάποια από την χορηγία του αγωγού ΤΑΡ (15.000 ευρώ) και έσοδα από πώληση αντικειμένων και σουβενίρ (πόσα θα σας γελάσουμε, δεν πήραμε την λίστα του απολογισμού).

Φυσικά αυτό το θέμα έχει ουρά!

 

Γιατί ο Μάκης Παπαδόπουλος χαρακτηρίζεται «δικηγόρος» της ΕΤΑΔ;

Ένα θέμα που αναλύθηκε διεξοδικά και απορίας άξιον είναι γιατί έγινε τώρα που ξέσπασε ο καυγάς με την ΕΤΑΔ και τον διευθύνοντα σύμβουλό του, είναι το ζήτημα της παραχώρησης της Ακτής Καλαμίτσας.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη που ξέρει τα πολεοδομικά από έξω και ανακατωτά, εξήγησε όλο το ιστορικό του προστίμου και την διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Εξηγήσεις έδωσε και ο νομικός του δήμου κ. Παπαράλλης. Ο Μάκης Παπαδόπουλος επιμένει στο αν ο δήμος έκανε ότι προβλεπόταν και επειδή συνεχίζει να διατηρεί τις αμφιβολίες του, ερώτησε αν ο δήμος Καβάλας σκοπεύει να επιστρέψει στην ΕΤΑΔ τα χρήματα που έχει εισπράξει κατά καιρούς από τα ακίνητα της Ακτής. Για να εισπράξει τον χαρακτηρισμό του αυτόκλητου δικηγόρου της ΕΤΑΔ με την εξής επισήμανση από την δήμαρχο Καβάλας: «Μην κάνετε τον καλό στην ΕΤΑΔ, γιατί έχετε τον Μπάτη!

 

Εργοτάξιο η Πιπίνου!

Η συζήτηση έφερε στο προσκήνιο το θέμα της οδού Πιπίνου, όπου γίνεται η γνωστή παρέμβαση και έχει καταντήσει ένα απέραντο εργοτάξιο, με φθορές σε φωτιστικά και σε παγκάκια, για το αν ή όχι επιτρέπεται η στάση και στάθμευση αλλά και η διέλευση αυτοκινήτων και τελικά τι θα γίνει με την όλη κατάσταση. Μόνο επισημάνσεις διατυπώθηκαν αλλά ουσιαστικά απάντηση δεν δόθηκε για τι μέλλει να γίνει στην περιοχή.

Εργοτάξια υπάρχουν και σε άλλα σημεία της πόλης που ως φαίνεται για τις φθορές που έχουν προκληθεί η τεχνική υπηρεσία ετοιμάζει μεγάλες εργολαβίες για ασφαλτοστρώσεις, για τις σχάρες ομβρίων όπως στην περίπτωση της Κομνηνών και σε άλλες περιοχές της πόλης.

 

Θολό το τοπίο για την άδεια εγκατάστασης μονάδας ανακύκλωσης στην Ν. Καρβάλη

Με την υπόθεση αυτή η Αποκεντρωμένη έχει λάβει απόφαση για την εγκατάσταση της μονάδας. Η συνάντηση στην Περιφέρεια με τον Χρήστο Μέτιο και τους Αναστασία Ιωσηφίδου, Αλέξανδρο Ιωσηφίδη και Νίκο Γκίκα, απέφερε ένα θολό τοπίο που κατέληξε στο να μαζέψουν οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης (1.000 υπογραφές) και να καταθέσουν προσφυγή στο υπουργείο Περιβάλλοντος, να δουν προσωπικά τον αρμόδιο υπουργό Σωκράτη Φάμελλο στην Καβάλα αλλά και να δώσουν την προσφυγή και στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της και κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει με την εγκατάσταση στη Νέα Καρβάλη μονάδας ανακύκλωσης αποβλήτων και αδρανών υλικών όπως και υλικών μεγάλου μεγέθους!

Τέλος άλλα θέματα που απασχόλησαν το Σώμα ήταν τα αντισταθμιστικά του αγωγού ΤΑΡ για τα οποία ο Γιώργος Φιλόσογλου έκανε διευκρίνιση ότι πρόκειται για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της εταιρείας προς τις τοπικές κοινωνίες και αντιστοιχεί σε 1,2 εκατ. ευρώ για τον δήμο Καβάλας που η δήμαρχος είπε ότι θα τα δώσει για το αρδευτικό δίκτυο Νέας Καρβάλης και Χαλκερού και για την υδροδότηση του πρώην δήμου Φιλίππων με σύνδεση με τις πηγές στο Κεφαλάρι.

Ακόμη έγινε πρόταση από την δήμαρχο να τιμήσει το Σώμα τον νέο πρωταθλητή που είχε επιτυχία στο Τάε Κβον ντο και πρόκειται για ένα παιδί με πρόβλημα κώφωσης και επανέλαβε την μεγάλη επιτυχία του δήμου που πήρε το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης από την περιφέρεια και τα γνωστά 8,5 εκατ. ευρώ το οποίο και ο άνθρωπος που ασχολήθηκε με αυτό Δημοσθένης Τουλκίδης θα το παρουσιάσει σε ειδική τελετή και εκδήλωση.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑