Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 10th, 2017 | by fileto

0

Καταδίωξη διακινητών λαθρομεταναστών μέσα στην Ξάνθη

Συνελήφθησαν χθες (9-2-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 32χρονος υπήκοος Πακιστάν και μία 21χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, οι οποίοι, από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, προωθούσαν, στο εσωτερικό της χώρας συνολικά δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαέξι (16) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας υπήκοος Ινδίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 32χρονο και την 21χρονη, διότι επιβαίνοντες στο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν στο άλλο όχημα, ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Ακολούθως, ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε προς την πόλη της Ξάνθης, όπου εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε πεζός.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑