Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 14th, 2017 | by fileto

0

CIA και Europol, ψάχνουν στα περάσματα της Θράκης για Τζιχαντιστές

Μυστικοί πράκτορες από Αμερική (CIA) και Ευρώπη (Europol) ακροβολισμένοι στα τουρκικά παραλία αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στον Εβρο «χτενίζουν» τα καραβάνια των προσφύγων αναζητώντας μαχητές του ISIS με ευρωπαϊκό προφίλ και κουλτούρα, οι οποίοι ήδη αποχωρούν σιγά σιγά από τα πεδία των μαχών στη Συρία και επιχειρούν να επιστρέψουν στις οικογενειακές τους εστίες στην Ευρώπη!

Στη γιγαντιαία αυτή επιχείρηση οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πράκτορες συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (ΜΙΤ) και της Ελλάδας (ΕΥΠ) και -σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες- υπάρχει ήδη αισιοδοξία ότι οι ενέργειες θα στεφτούν με επιτυχία καθώς βρίσκονται στα ίχνη σε τουρκικό αλλά και σε ελληνικό έδαφος νεαρών μουσουλμάνων που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και σπούδασαν στην Ευρώπη και εν συνέχεια στρατολογήθηκαν από το ISIS και εθελοντικά προσήλθαν στα πεδία των μαχών της Συρίας για την εδραίωση του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, καθώς η μια πόλη μετά την άλλη καταλαμβάνονται από τις συμμαχικές δυνάμεις οι «εισαγόμενοι» από την Ευρώπη μαχητές του ISIS αποχωρούν από την εμπόλεμη ζώνη. Ξυρίζονται, καλλωπίζονται ξανά με ευρωπαϊκό στυλ και παίρνουν τον δρόμο για την Ευρώπη όπου διαμένουν οι οικογένειές τους.

Στο πλαίσιο αυτής της γιγαντιαίας επιχείρησης πρακτόρων κατά του ISIS εντάσσεται και η επίσκεψη του νέου αρχηγού της CIA στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης οι συγκεκριμένοι μαχητές μπορεί να εγκαταλείπουν τη Συρία όχι όμως και το ΙSIS. Από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2016 η Europol προειδοποιούσε τα κράτη-μέλη της ΕΕ ότι «το Ισλαμικό Κράτος διατηρεί τη δυνατότητα και τη βούληση να φέρει σε πέρας νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη». Σε έκθεση της Europol για τις αλλαγές στον τρόπο δράσης των τζιχαντιστών επισημαίνεται ο κίνδυνος που συνιστούν για την ασφάλεια στην ΕΕ οι αποκαλούμενοι «ξένοι μαχητές» που επιστρέφουν στη Γηραιά Ηπειρο μετά τις στρατιωτικές ήττες που υφίσταται το Ισλαμικό Kράτος σε Συρία και Ιράκ. «Εάν το ISIS ηττηθεί στη Μέση Ανατολή, το ποσοστό των ”ξένων μαχητών” (σ.σ.: Ευρωπαίων υπηκόων) που θα επιστρέψει στην Ευρώπη, μαζί με τις οικογένειές τους, θα αυξηθεί. Η παρουσία τους συνιστά πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια στην ΕΕ», επισημαίνουν οι αναλυτές της ευρωπαϊκής αστυνομικής υπηρεσίας.

Κράτη-στόχοι

Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται ότι ανάμεσα στα κράτη-στόχους των τζιχαντιστών βρίσκονται η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Μ. Βρετανία αλλά και όσα μέλη της ΕΕ συμμετέχουν στη στρατιωτική συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή.

Η Europol διαπιστώνει επίσης ότι ενώ αρχικά οι λεγόμενοι «μοναχικοί λύκοι» επέλεγαν να πραγματοποιούν επιθέσεις σε στόχους με συμβολισμό, όπως η Αστυνομία και οι Ενοπλες Δυνάμεις, σταδιακά στρέφονται και αυτοί σε «εύκολους» στόχους με κριτήριο τον μέγιστο αριθμό θυμάτων, όπως απέδειξαν τα δραματικά γεγονότα του περασμένου Ιουλίου στη Νίκαια ή η αιματοχυσία στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Η Europol, αν και αρχικά εκτιμούσε ότι οι καλά εκπαιδευμένοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δεν ταξίδευαν στην ΕΕ μαζί με τα «καραβάνια» των μεταναστών και προσφύγων καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να καταλήξουν σε κέντρα κράτησης ανά την Ευρώπη και αντ’ αυτού χρησιμοποιούν καλής ποιότητας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ή ακόμα και γνήσια διαβατήρια που ανήκουν σε άτομα με παρόμοιο παρουσιαστικό, ωστόσο έχει επανεξεταστεί αυτή η εκτίμηση και ήδη κλιμάκια της Europol έχουν εγκατασταθεί σε όλα τα hotspots!

Η Europol άλλωστε εγκαίρως είχε προειδοποιήσει ότι οι Σύροι πρόσφυγες που ζουν σε χώρες της ΕΕ είναι ευάλωτοι στη ριζοσπαστικοποίηση γι’ αυτό και «στρατολόγοι» του Ισλαμικού Κράτους ταξιδεύουν ανά την Ευρώπη για τον σκοπό αυτό: «Οι γερμανικές αρχές έχουν καταγράψει εκατοντάδες απόπειρες από τζιχαντιστές να στρατολογήσουν νέα μέλη μεταξύ Σύρων προσφύγων».

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι, παραμονές Χριστουγέννων, οργάνωση φιλικά διακείμενη προς το ISIS, προέτρεπε τους υποστηρικτές των τζιχαντιστών να επιτεθούν σε στόχους όπως αγορές και νοσοκομεία στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των εορτών. Επίσης το Ιδρυμα Μέσων Ενημέρωσης Nashir, το οποίο υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, είχε αναρτήσει μήνυμα στο Διαδίκτυο μαζί με εικόνες μαχητών με όπλα και μαχαίρια, τον Αγιο Βασίλη, τάρανδους και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. «Οι εορτασμοί τους, οι συγκεντρώσεις τους, οι λέσχες τους, οι αγορές τους, τα θέατρά τους, οι κινηματογράφοι τους, τα εμπορικά τους κέντρα, ακόμα και τα νοσοκομεία τους αποτελούν όλα τέλειους στόχους για εσάς», έγραφε στο μήνυμα προς τους ισλαμιστές που δρουν μεμονωμένα στην Ευρώπη. Το ίδρυμα ανέφερε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα «αντικαταστήσει τα πυροτεχνήματα (των εορταζόντων) με ζώνες με εκρηκτικά και βόμβες, και θα αλλάξει τα τραγούδια και τα χειροκροτήματά τους σε κλαυθμούς και οδυρμούς».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑