Άποψη - Γνώμη

Published on February 19th, 2017 | by fileto

0

Βρίσκει τοίχο η ανάκαμψη…

Είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο Ελλάδα και Ευρώπη και Αμερική και Ασία και μας δουλεύουν ψιλό γαζί άπαντες.

Πως αλλιώς να εξηγήσεις ότι ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνήθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι έχει πει πως η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ εάν δεν υλοποιήσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

«Ποτέ δεν απείλησα (με Grexit)», δήλωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, και σημείωσε ότι είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα.

«Είμαι αισιόδοξος. Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο» είπε ο υπουργός φόβητρο.

Αι ρούφα το αυγό σου Βόλφγκανγκ!

Πάμε παρακάτω μια και η Ελλάδα «ορμά» προς μία ακόμη πλήρους έκτασης αντιπαράθεση με τους δανειστές, με την ένταση να αυξάνεται για τις καθυστερημένες διαπραγματεύσεις, γράφει ο φοβερός και τρομερός Observer.

Κάνοντας αναφορά στο συλλαλητήριο των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, το βρετανικό δημοσίευμα σημειώνει ότι παραμονεύει η χρεοκοπία, αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει τα δάνεια ύψους 7,4 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

Ότι νάναι δηλαδή και συνεχίζει: «Η αβεβαιότητα έχει επιστρέψει στις αγορές, όπως και ο φόβος, καθώς εκτιμάται ότι 2,2 δισ. ευρώ έχουν αποσυρθεί από τις τράπεζες από πανικόβλητους καταθέτες, από την αρχή του χρόνου. Με τη συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ να έχει ξεκινήσει πάλι, αγρότες, εργατικά σωματεία και άλλοι τομείς, εξοργισμένοι από τις επιπτώσεις της λιτότητας βγήκαν πάλι σε διαδηλώσεις», ο Observer.

Η βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του Μάκη Μπαλαούρα (!) -που το βρήκε το παιδί αυτό-, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις. «Εύχομαι να κινητοποιούνταν περισσότεροι άνθρωποι. Οι διαμαρτυρίες είναι στο ιδεολογικό και πολιτικό DNA μας. Είναι σημαντικές, στέλνουν ένα μήνυμα».

Τι ήταν να πει την μπαρούφα του ο Μάκης για να δώσει πάσα στον δημοσιογράφο: «Αυτή είναι η ειρωνεία του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει ο Observer, του κόμματος που «ανέβηκε στην εξουσία με την υπόσχεση να σχίσει το μνημόνιο και αντί για αυτό στα δύο χρόνια διακυβέρνησης έχει επιβλέψει τα πιο τιμωρητικά μέτρα λιτότητας έως τώρα». Μέσα στη δίνη, συνεχίζει το δημοσίευμα, η οικονομία έχει βελτιωθεί, με την Αθήνα να πετυχαίνει αξιοπρόσεκτο πρωτογενές πλεόνασμα πέρυσι, αλλά η κοινωνική κρίση εντάθηκε.

«Είχαμε μία συμφωνία», λέει ο Μπαλαούρας, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις. «Εμείς τηρήσαμε τη δική μας πλευρά, αλλά οι δανειστές όχι, γιατί τώρα ζητούν περισσότερα. Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση. Θέλουμε να προχωρήσουμε. Αυτή η κατάσταση δεν συμφέρει κανέναν. Αλλά πρέπει να έχουμε έναν έντιμο συμβιβασμό. Χωρίς αυτό, θα υπάρξει σύγκρουση», προσθέτει.

Ο φόβος να πολιτικοποιηθεί έντονα η διαμάχη- μεταξύ Αθήνας και δανειστών- λόγω των εκλογών σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία, έχει κάνει πιο περίπλοκη την κατάσταση, αναφέρει ακόμη ο Observer.

Πάντως ο έγκυρος Observer εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα υποχωρήσει, όπως έκανε και όταν η Ελλάδα έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο Grexit, στην κορύφωση της κρίσης το καλοκαίρι του 2015.

Και επιβεβαιώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταρρεύσει στις δημοσκοπήσεις. Σιγά το νέο που μας είπατε!

«Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσει του δυσαρεστημένους βουλευτές να υποστηρίξουν περισσότερα μέτρα και να τα »πουλήσουν» μετά στον εξαντλημένο από την επαναλαμβανόμενη λιτότητα λαό», γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Και βάζει στο ρεπορτάζ το βαρύ πυροβολικό της αναβλητικότητας τον Βαγγέλη που λέει: «Είμαστε στο ίδιο σημείο στο οποίο βρισκόμασταν πριν από αρκετά χρόνια», σχολίαζει ο Βενιζέλος στον Observer.

«Η μόνη διαφορά είναι ότι ενισχύεται το αντι-ευρωπαϊκό αίσθημα. Αυτή που ήταν κάποτε μία πολύ φιλική χώρα απέναντι στην Ευρώπη, γίνεται ολοένα και λιγότερο και αυτό έρχεται με μεγάλο κίνδυνο», πρόσθεσε.

«Το Grexit είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε, αλλά μπορεί να φτάσουμε σε ένα σημείο σοβαρών διλημμάτων», σημείωσε ακόμη. «Οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί, θα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί. Αλλά δεν είναι τα μνημόνια που προκάλεσαν την κρίση. Η κρίση γεννήθηκε στην Ελλάδα πολύ νωρίτερα», συμπλήρωσε.

Μιλάμε για την μπαρουφολογία του αιώνα, από ανθρώπους που διαχειρίστηκαν την κρίση και τα μνημόνια, όπως ο Βαγγέλας!

Και για να μην μιλάμε μόνο για τους Ευρωπαίους εγχώριους και αλλοδαπούς, πάμε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

«Η Ελλάδα είναι σε κρίση που ποτέ δεν εξαφανίζεται για την Ευρωπαϊκή Ένωση  και με μία ακόμη τεταμένη διαπραγμάτευση με τους δανειστές να έχει προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα, η χώρα πασχίζει να ανακάμψει από τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη» γράφουν οι New York Times.

Το δημοσίευμα που φιλοξενείται στο Κυριακάτικο παρακαλώ (επίσημο) φύλλο της αμερικανικής εφημερίδας επικεντρώνεται στους χιλιάδες Έλληνες που έκλεισαν τα «μπλοκάκια» τους το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να στρέφονται πλέον στη «μαύρη εργασία», όπως αναφέρει και ο τίτλος του άρθρου.

«Με την ελληνική κυβέρνηση να περνά περισσότερες αυξήσεις φόρων για να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις για λιτότητα, πάνω από 21.000 αυτοαπασχολούμενοι και μικρές επιχειρήσεις έχουν κάνει παύση δραστηριότητας τους τελευταίους δύο μήνες. Όμως, πολλοί από αυτούς, δεν διακόπτουν πραγματικά τις εργασίες τους» σημειώνει το δημοσίευμα.

Αυτό να το διαβάσουν ο Τόμσεν και η Λαγκάρντ και να έρθουν μετά με το επικαιροποιημένο μνημόνιο στο χέρι να μας το επιβάλλουν.

Μιλάμε για παράνοια της παράνοιας. Ω παράνοια. Και μετά λέμε τον Σύριζα που είναι ένα σκέτο Λούνα Παρκ!

Οι άνθρωποι είναι εκατό χρόνια μπροστά! Βλέπουν μπροστά τα άτιμα!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑