Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 21st, 2017 | by fileto

0

ΑΦΗΝΙΑΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ:  Ζητούν απελευθέρωση Ξάνθης και Κομοτηνής

Άρθρο-χολή από τον Τούρκο δημοσιογράφο Αϊχάν Ντεμίρ σε βάρος της Ελλάδας, με αφορμή την απόφαση για τη μη έκδοση των 8 στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας. «Το παρελθόν των Ελλήνων είναι γεμάτο από απίστευτες ασχημίες.

Όλοι ξέρουν τι κακίες έκαναν σε βάρος του τουρκικού έθνους. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ανατολία συνώνυμο του εχθρού είναι το Έλληνας» λέει χαρακτηριστικά στο κείμενό του που ανέβηκε στην ιστοσελίδα yeniakit.com.tr.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο δημοσιογράφος επικροτεί την «απόβαση» του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ στα Ίμια, αλλά τονίζει ότι ήταν… ελλιπής. «Πρέπει να γίνουν σχέδια για απελευθέρωση Ξάνθης, Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης», υπογραμμίζει!

Μάλιστα σημειώνει ότι ενώ οι Τούρκοι επιτρέπουν την επισκευή των ελληνικών εκκλησιών και επιστρέφουν τα βακούφια στους ιδιοκτήτες τους, η Ελλάδα δεν κάνει τίποτε για τους μουσουλμάνους που ζουν σε αυτήν. Ακόμα, αναφέρεται στη Θεσσαλονίκη ως πόλη του Ισλάμ, και κατηγορεί τους Έλληνες ότι κατέστρεψαν οτιδήποτε θυμίζει τους μουσουλμάνους.

«Η Ελλάδα δεν επιτρέπει το άνοιγμα δίγλωσσων νηπιαγωγείων σε επαρκή αριθμό, ενώ δεν καλύπτει τις ανάγκες σε δασκάλους και βιβλία. Παρεμποδίζει τη θρησκευτική και πολιτική εκπροσώπηση και συμμετοχή. Δεν αποδίδει τις βακουφικές περιουσίες. Εξαφανίζει τα ισλαμικά νεκροταφεία, αφαιρεί δικαιώματα ιθαγένειας, και δεν αποδέχεται την τουρκική παρουσία και έκφραση», σημειώνει.

Στη συνέχεια του άρθρου αναφέρεται ότι η Ελλάδα, «η κοιτίδα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας», παρέπεμψε στο στρατοδικείο τους νεοσύλλεκτους που σχημάτισαν με τα χέρια τον αλβανικό αετό.

Ο Αϊχάν Ντεμίρ καταλήγει λέγοντας ότι στο «στόλο που έβγαλε στην Σμύρνη τους Έλληνες εισβολείς ήταν και αμερικανικά πλοία». Εν ολίγοις, τονίζει ότι η Αμερική «δεν θέλησε να υπογράψει τη Συνθήκη της Λοζάνης, ενίοτε προσπαθεί να διατηρήσει και τη συνθήκη του Μοντρέ». Και φυσικά, δεν παραλείπει να σημειώσει ότι είναι η ίδια χώρα που «δεν εκδίδει τον αρχιτρομοκράτη που βρίσκεται στην Πενσιλβάνια και τους άλλους προδότες».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑