Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 3rd, 2017 | by fileto

0

Ορεξάτοι περιφέρεια και δήμαρχοι για τα ανταποδοτικά του αγωγού ΤΑΡ

Χωρίς την παρουσία των βουλευτών, άρα με κύριο μενού τα ανταποδοτικά έργα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης του αγωγού ΤΑΡ έγινε η σύσκεψη χθές το μεσημέρι στην έδρα της περιφέρειας ΑΜ-Θ, περιφερειάρχη και δημάρχων, από τους δήμους των οποίων περνάει ο αγωγός.

Την σύσκεψη συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος ενώ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Ισμέτ Καδή, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσελης και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του δήμου Νέστου κ. Νίκος Βαλσαμίδης.

Ο κ. Μέτιος που όπως αναφέραμε, είχε την πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης σε συνέχεια της σύσκεψης που συμμετείχε ο ίδιος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη συμμετοχή επίσης των περιφερειαρχών Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, αναφορικά με τον προγραμματισμό των έργων κοινωνικής ευθύνης που θα υλοποιήσει η εταιρεία TAP AG στις περιοχές διέλευσης του αγωγού.

Στη σύσκεψη με τους δημάρχους συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και συντονισμού των ενεργειών ανάμεσα στην Περιφέρεια και τους Δήμους, δεδομένου ότι τα προβλεπόμενα κονδύλια πρέπει να απορροφηθούν και τα έργα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να ολοκληρωθούν μέσα στο διάστημα των τριών ετών που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει η κατασκευή του αγωγού.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑