Εκδηλώσεις

Published on March 13th, 2017 | by fileto

0

Οι ροταριανοί της Θεσσαλονίκης βράβευσαν Καβαλιώτες

Οι Ροταριανοί Όμιλοι Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της κοινωφελούς τους δραστηριότητας, έχουν καθιερώσει κατά τα πρότυπα της Ακαδημίας Αθηνών εδώ και 65 χρόνια (από το 1953) έναν υπέροχο θεσμό, μια κορυφαία κοινωνική εκδήλωση, την τελετή των βραβεύσεων Έργων Ευποιϊας, Αλτρουϊσμού και Κοινωνικής Προσφοράς. Σ’ αυτήν βραβεύονται οργανώσεις, φορείς και άτομα από τον βορειοελλαδικό χώρο, για διακεκριμένες πράξεις προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.

Η Τελετή Βραβεύσεων πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε δημόσια πανηγυρική τελετή, παρουσία των Αρχών της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δικαστικών Αρχών, εκπροσώπων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και εκατοντάδων πολιτών. Στους βραβευόμενους απονέμονται βραβεία με χρυσά, αργυρά μετάλλια, καθώς και δημόσιοι έπαινοι.

Η 65η Τελετή της Απονομής των «Βραβείων Ευποιϊας» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «The MET» της Θεσσαλονίκης, με κεντρική ομιλήτρια την πρ. Υπουργό, πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής κ. Ντόρα Μπακογιάννη και με θέμα «Στο σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο, θα διαγράψουμε τους ΑΜΕΑ;».

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και βοηθός Διοικητής κ. Θεόδωρος Ασπασίδης, βραβεύτηκαν, ο πρόεδρος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και ιδρυτής του Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης παροχής δωρεάν ιατρικής περίθαλψης και ιατρικών εξετάσεων σε πολλές ασθενείς κοινωνικές ομάδες.

Μεταξύ των βραβευθέντων και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παραρτήματα Θεσσαλονίκης και Καβάλας, για τις πολύτιμες υπηρεσίες σε κατασβέσεις πυρκαγιών και για τη σωτηρία ανθρώπων από φυσικές καταστροφές.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Σκάκι 16χρονη Τσολακίδου Σταυρούλα από την Καβάλα.

Επίσης η κ. Άννα Γιοβανίου πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» παράρτημα Καβάλας για την καθημερινή ενασχόλησή της με τους πρόσφυγες σε όλη την Ανατ. Μακεδονία και Θράκη και τους εμβολιασμούς όλων των «Ρομά» της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της κοινής επιτροπής βραβεύσεων κ. Θεόδωρος Ασπασίδης εκ μέρους των συμμετεχόντων Ροταριανών Ομίλων της Θεσσαλονίκης, σημείωσε τη σπουδαιότητα του θεσμού των «Βραβείων Ευποιϊας» που έρχεται κάθε χρόνο να επιβραβεύσει την προσφορά, την αυτοθυσία, τον αλτρουϊσμό και τον ηρωϊσμό των ανθρώπων του πανελλαδικού χώρου που συνεχίζουν να συμβάλλουν στη διατήρηση των αξιών σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε ζωντανές τέτοιου είδους διοργανώσεις, ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια κρίσεων όπως αυτή που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, γιατί συμβάλλουν στην προαγωγή και ανάπτυξη μιας κοινωνίας που προσπαθεί και παλεύει να διατηρήσει τις ηθικές και ανθρώπινες αξίες ακέραιες και αληθινές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εμφανίστηκε και η 70μελής Χορωδία του Ελληνικού Κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Μαρίας – Έμμας Μελιγκοπούλου, καθώς και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Μιχάλη Κζούνια. Εμφανίστηκαν μαζί τους και οι διάσημοι σολίστες: Ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός, mezzo soprano η κ. Κασσάνδρα Δημοπούλου – Μοδινού, ο βαρύτονος Γιάννης Νάκος και η σοπράνο Κατερίνα Μακρή.

Διοργανωτές όμιλοι των φετινών Βραβείων Ευποιϊας είναι, ο Ροταριανός Όμιλος Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης και ο Ρ.Ο. «Άριστα Τελείν». Η είσοδος για κοινό στην εκδήλωση ήταν ελεύθερη και μετά το πέρας της τελετής των απονομών, οι Ροταριανοί Όμιλοι Θεσσαλονίκης παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν όλων των βραβευμένων.

4 συνημμένα


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑