Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 17th, 2017 | by fileto

0

Δεν άρεσαν στους Τούρκους “τα καμμώματα” Καμμένου στη Θάσο

Αλλεπάλληλα είναι τα δημοσιεύματα και τα άρθρα στα τουρκικά ΜΜΕ με προκλητικές αναφορές στην Ελλάδα και ιταμές αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ο στόχος της Άγκυρας είναι γνωστός και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται τα «ρεπορτάζ» για την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των Τούρκων βρίσκεται η Θάσος, ενώ επαναφέρουν στην συζήτηση την «παράνομη κατοχή από την Ελλάδα 18 νησιών του Αιγαίου». Αφορμή του δημοσιεύματος αποτέλεσε η επίσκεψη και συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην στρατιωτική άσκηση της Εθνοφυλακής στη Θάσο πριν από λίγες μέρες.

Το τουρκικό δημοσίευμα στην κεμαλική ιστοσελίδα «yenicag» κάνει λόγο για «Νέα ελληνική πρόκληση στο Αιγαίο» και αφού κάνει μια σύντομη αναφορά στην κρίση μου υπάρχει στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραθέτει φωτογραφίες από την επίσκεψη καμένου στη Θάσο κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκηση.

«Η Ελλάδα προβαίνει σε κινήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολεμική σύγκρουση στο Αιγαίο», αναφέρει το δημοσίευμα.

« Η Ελλάδα συνεχίζει να κατέχει 18 μεγάλα νησιά τα οποία ανήκουν στην Τουρκία, ενώ κατέχει και 152 βραχονησίδες και υφάλους  που είναι δικά μας. Τα Ιμια είναι ένα από αυτά. Βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να έχει τα νησιά του Αιγαίο «αποστρατικοποιημένα» και να μην «προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες». Ωστόσο η Ελλάδα παραβιάζει την συμφωνία αυτή και απειλεί την ασφάλεια της Τουρκίας», αναφέρει σημείο του τουρκικού κειμένου θέτοντας ευθεία αμφισβήτηση στην ελληνική κυριαρχία επί των νήσων του Αιγαίου καθώς και στο δικαίωμα της Ελλάδας να αμύνεται έναντι πραγματικής απειλής.

Στη συνέχεια του κειμένου γίνεται εκτενής αναφορά στην «παραβίαση», σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους του καθεστώτος αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, καθότι όπως λένε οι Τούρκοι, οι Έλληνες πραγματοποίησαν στρατιωτικά γυμνάσια στην Θάσο.

«Σε αυτό το πλαίσιο [σ.σ. της απειλής προς τους Τούρκους] η πρόσφατη κίνηση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ο οποίος μοιράστηκε φωτογραφίες της επίσκεψής του στα social media, να επισκεφτεί τη Θάσο στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης, θέτει ζητήματα. Φαίνεται ξεκάθαρα και στις φωτογραφίες πως οι στρατιώτες προβαίνουν σε πολεμικά γυμνάσια δοκιμάζοντας ένα οπλικά συστήματα.

Ο Έλληνας υπουργός παραβίασε τις διεθνείς συνθήκης [σ.σ. λόγω της στρατιωτικής άσκησης] και μάλιστα μοιράστηκε φωτογραφίες από το περιστατικό. Ξεχνά ότι η διαιτησία για τα νησιά είναι ο τρόπος επίλυσης του ζητήματος. Η κίνηση αυτή είναι ευθεία πρόκληση για την Τουρκία», αναφέρει το κείμενο.

Τέλος, το κείμενο ζητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναλάβει άμεση δράση και να «απαντήσει στην προκλητικότητα της Ελλάδας».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑