Εκδηλώσεις

Published on March 18th, 2017 | by fileto

0

Ρεκόρ Γκίνες στην Ξάνθη με Καβουρμά γίγα!

Ο μεγαλύτερος, παγκοσμίως, παραδοσιακός Θρακιώτικος Καβουρμάς (πάνω από 300 κιλά!) θα κατασκευαστεί μεθαύριο στο Κλειστό «Φίλιππος Αμοιρίδης», στα πλαίσια της 5ης Πανελλήνιας Έκθεσης Ξάνθης που θα εγκαινιάσει η υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Κόλλια Τσαρουχά. Μάλιστα οι «σεφ» του Καβουρμά για να μπορέσουν να παρασκευάσουν το προϊόν του, θα χρησιμοποιήσουν πάνω από 550 κιλά μοσχαρίσιο κρέας!

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2016 ανοίγει τις πύλες της η 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης την οποία διοργανώνει το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης – Π.Ε. Ξάνθης. Η Έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 και περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων!

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:00 έως 17:00 θα γίνει η παρασκευή του Καβουρμά γίγας με τα ίδια αγνά υλικά και την ίδια παραδοσιακή τεχνική με την οποία παράγεται εδώ και αιώνες στη Θράκη.

Συμμετέχουν οι κορυφαίες θρακιώτικες επιχειρήσεις του είδους: Απόστολος Παπαδόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε. – Ξάνθη, Καραχασάν Τζεμαλή & ΣΙΑ Ο.Ε. – Ξάνθη

Δελιντζής Α.Ε. – Διδυμότειχο, Σταμπολίδης Ι. & ΑΦΟΙ Βασιλειάδη Ε.Ε. «Νόστιμα» – Αλεξανδρούπολη.

Την ίδια μέρα και ώρα 8 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης από την υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου το απόγευμα διακεκριμένα εστιατόρια και ταβέρνες της Ξάνθης παρουσιάζουν και προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ στους επισκέπτες της Έκθεσης, συνταγές τους που βασίζονται στον καβουρμά.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 έρχεται το παραδοσιακό έθιμο του μπακαλιάρου όπου μαγειρεύουν και προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες οι Σεφ Φώτης Βλαχαντώνης, Μάγειρας Κωνσταντίνος Χατζηϊωάννου

Τέλος την Κυριακή 26 Μαρτίου από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το κλείσιμο της Έκθεσης, οι παραγωγοί που έχουν παρασκευάσει τον μεγάλο Θρακιώτικο Καβουρμά, θα τον διανείμουν ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους επισκέπτες.

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης:

Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 17:00 έως 22:00

Σάββατο: 13:00 έως 22:00

Κυριακή: 11:00 έως 22:00


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑