Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 21st, 2017 | by fileto

0

Σέρβοι και Έλληνας σάρωναν τη Β. Ελλάδα στις κλοπές

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η λεία τους περιλαμβάνει τα 12.000 ευρώ σε μετρητά, αλλά και κοσμήματα, η αξία των οποίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παθόντων, ανέρχεται σε 40.000 ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες επέλεγαν ανασφάλιστες πόρτες, τις οποίες παραβίαζαν με πλαστικές κάρτες, ενώ «τρύπωναν» πάντα νυχτερινές ώρες στα σπίτια-«στόχους», κυρίως διαμερίσματα, την ώρα, μάλιστα, που οι ένοικοί τους κοιμούνταν.

Φαίνεται δε ότι οι συλληφθέντες είχαν «οργώσει» όλη τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς οι διαρρήξεις-κλοπές που τους καταλογίζονται κατανέμονται ως εξής: εννέα στα Γιαννιτσά, από επτά στην Ξάνθη και την Καβάλα, έξι στις Σέρρες, από τρεις σε Θεσσαλονίκη, Έδεσσα και Ημαθία, και μία στη Σκύδρα Πέλλας.

Η τελευταία διάρρηξη, που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Καβάλα, φαίνεται ότι αποδείχθηκε μοιραία για τους ίδιους, καθώς λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, κι ενώ κινούνταν σε επαρχιακό δρόμο της Ξάνθης.

Στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν πάνω τους κινητά τηλέφωνα, ρολόγια και μικρό χρηματικό ποσό, τα οποία εκτιμάται ότι είχαν αφαιρέσει νωρίτερα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια τους, όπου κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πιστόλι με γεμιστήρα και οκτώ φυσίγγια, το οποίο είχε αφαιρεθεί από σπίτι αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, 28 κινητά τηλέφωνα, 16 ρολόγια, 14 ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά-κοσμήματα, μία πλαστή αστυνομική ταυτότητα, ένα κλεμμένο δίπλωμα οδήγησης κ.ά.

Τόσο οι δύο Σέρβοι, 36 και 42 ετών, όσο κι ο 35χρονος Έλληνας, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες διαρρήξεις-κλοπές.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑